Bektaş: Şehrin sahipsizliği çevre iller tarafından bir fırsat olarak mı görülüyor?

Gümüşhane Otelciler, Kahveciler, Lokantacılar ve İşçileri Esnaf Odası Başkanı İbrahim Bektaş, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin’in Gümüşhane sınırlarındaki Çakırgöl’de yapılacak kayak merkezinin akıbetini sorgulamasının ardından bir açıklama yaparak “Şehrin sahipsizliği çevre iller tarafından bir fırsat olarak mı görülüyor?” dedi.

Bektaş: Şehrin sahipsizliği çevre iller tarafından bir fırsat olarak mı görülüyor?

Açıklamasında Kürtün ilçesine bağlı Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köylerinin arazilerinin Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlanması yönündeki tartışma tazeliğini korurken şimdide Çakırgöl konusunun gündeme geldiğini hatırlatan Bektaş, “CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkan Vekili tarafından Çakırgöl’e kayak tesisi yapılması konusunun gündeme getirilmesi tüm Gümüşhaneliler gibi bizleri de rahatsız etmiştir. Şehrimizin sınırlarında olan ve üzerindeki taktir yetkisi Gümüşhane'ye ait olan Çakırgöl’e kayak tesisi yapma önerisine dair bu rahatlık nerden gelmektedir? Gümüşhane toprakları başka illerin malı oldu da bundan bizim mi haberimiz yok? Yoksa şehrin sahipsizliği çevre iller tarafından bir fırsat olarak mı görülüyor. Herkes şunu iyi bilsin ki yetkililer duyarsız kalsa da Gümüşhane sahipsiz değildir” dedi.

Gümüşhane’nin gerçek sahibinin Gümüşhaneliler olduğunu ve hiçbir Gümüşhanelinin bu aymazlığa, bu el yordamına geçit vermeyeceğini ifade eden Bektaş, “Çakırgöl bizimdir, bizim olarak da kalacaktır. Çakırgöl’ün temiz suyu vaktiyle Trabzon'a verilince herhalde onlar da kendilerini mal sahibi zannetti. Bize göre bu saatten sonra bize ait olan temiz içme suyu geri alınarak bu şehrin hizmetine sunulmalıdır. Gümüşhane’yi yönetenler oyunu aldıkları vatandaşın hakkını korumakla mükelleftir. Bu girişim üzerine Trabzon'a verilen Çakırgöl’ün yayla suyunun geri alınması için girişimler başlatılmalıdır. Bu milletin oyunu alanların millete karşı bugünkü sorumluluğudur. Aksi halde hesabı yerel yöneticilere kesmesini de biliriz” diye konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, Gümüşhane sınırlarındaki Çakırgöl’de yapılacak kayak merkeziyle ilgili 17 Kasım 2022 tarihli "Karadeniz'de Sonnokta" gazetesinde yer alan haberde şu ifadeleri kullanmıştı: “Kış turizmi için Çakırgöl Kayak Tesisleri yapılacaktı, o zaman AK Parti’nin en gözde projelerindendi. Günlerce reklam yapıldı. Akıbeti ne durumda? Sadece benim sormam ile olmaz. Vatandaşında sorgulaması gerekiyor. Trabzon’da kış turizm olması için tesis yapılması lazım. Kış turizmi denilince akla kayak geliyor ve geçmişte Çakırgöl Kayak Tesisleri adı ile bir projeye başlanmıştı. Fakat ne hikmetse o şekilde kaldı. Projeler söz ile olmaz, bu işler akılcı projeler ile yapılır. Turistik tesis yapalım ama ne kadar turist gelecek? Gelirse biz bunlara ne verebileceğiz? Turiste bir Vakfıkebir ekmeği satabilecek miyiz veya Akçaabat köftesi yedirebilecek miyiz? Bunlar projeler ile akılcı çözümler ile yapılır. 20 yıldır iktidarın yaptığı tek şey reklam.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail SARAÇ
İsmail SARAÇ - 1 yıl Önce

Gümüşhane'mizin en önemli sorunlarından birisi susuzluk iken gözyaşı gibi tertemiz Çakırgöl suyunu Trabzon'a peşkeş çekenleri Allah'a havale ediyorum. İbrahim Bey ve aynı hassasiyeti taşıyan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Aynı şekilde başta Kadırga ve Taşköprü olmak üzere yaylalarımıza da sahip çıkılması gerekiyor.

SIRADAKİ HABER