Berat Kandili mesajları

Gümüşhane'de mübarek üç ayların ikincisi olan Şaban ayının 15.gecesi, 24 Şubat gecesi idrak edilecek olan Ramazan ayının müjdecisi, af ve mağfiret gecesi olarak bilinen Berat Kandili nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Berat Kandili mesajları

VALİ ALPER TANRISEVER

“Rabbimizin rahmet ve affına mazhar olarak, günahlardan arınmamıza vesile olacak olan Berat Kandil’ine bir kez daha erişmiş bulunmaktayız.

Yüce Allah’ın affına ve rahmetine kavuşup, O’nun katında temize çıkmak anlamına gelen berat, tüm İslam âlemi için yeniden doğuşu da ifade etmektedir. 

Bu münasebetle, Berat Kandil’ini Rabbimizin rızasına uygun bir şekilde tövbe ve ibadetle ihya etmeli, ülkemiz, milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlığın sağlık ve huzuru için dua ederek değerlendirmeliyiz.

Bu gecenin, başta ülkemiz olmak üzere, tüm insanlığın huzur ve kurtuluşuna, millî birliğimizin ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyor, tüm Gümüşhaneli hemşerilerimin ve İslam âleminin Berat Kandil’ini tebrik ediyorum.”

MİLLETVEKİLİ AV. CELALETTİN KÖSE

“Af, arınma, mağfiret ve kurtuluş vesilesi olan Berat Gecesine ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Berat gecesi hayat yolculuğumuzun en bereketli duraklarından biridir. Berat bizlere varlığımızı yeniden gözden geçirme, muhasebe ve tefekkür imkânı kazandıran bir fırsat gecesidir. Ellerin duaya, gönüllerin semaya açıldığı gecedir. Berat Rabbimize yönelip mağfiret iklimine girmenin adıdır.

Berat gecesi, bizlere, her türlü kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten uzak kalmayı öğretir. Berat gecesi bize sadece Allah’ın affına mazhar olmayı değil, affedici olmayı da hatırlatır. 

Arınma ve bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gün ve gecelerde ibadetlerimizde, ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli olduğu bilinmeli, bugünü her gün yasamaya gayret etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimizin ve İslam âleminin mübarek Berat Gecesini tebrik ediyor ve bu gecenin, insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin de affına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

MİLLETVEKİLİ MUSA KÜÇÜK 

“Her türlü olumsuz ve bunaltıcı gelişmeyi yaşadığımız bir zaman diliminde bir kez daha mübarek bir akşamın, kutlu bir Kandil’in manevi nuruyla aydınlanıyor, ruhumuzu ısıtıyor, ellerimizi semaya huşuyla açıyoruz.

Berat Kandilini idrak edeceğimiz bu gecede; Yüce Rabbimiz ’den dua ve yakarışlarla bağışlanmayı umuyor, himmet, hikmet ve hidayetine muhtaç olduğumuzu ümitle haykırıyoruz.

İnanıyorum ki, manevi yaraların sarılması, manevi buhranların, maneviyatta yaşanılan krizlerin tamir ve tedavisi Berat’ın eşsiz imkânlarıyla mümkündür.

Bu kutsi gece vicdan muhasebesi, kalp sorgulaması için iyi bir fırsattır.

Türk-İslam alemini çevreleyen ağır meselelerin hafiflemesi, akan gözyaşlarının dinmesi, feryat, fesat ve hüzünlerin son bulması Allah’tan niyazımdır.

Nefis terbiyesine ve kendimizi gözden geçirmeye çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Berat Kandil’inin bağışlayıcı ve affedici mana ve mesajlarıyla toparlanmamız lazımdır.

Yüce dinimiz İslam’ı tamamıyla anlayıp yaşamak, Efendimiz Hz. Peygamber’in hayatını rehber alarak tavır ve davranışlarımıza yansıtmak durumundayız.

Gönül yapmak yerine yıkan, kalp onarmak yerine kıran, muhabbetle dostlukla ve kardeşlikle muamele yapmak yerine gıybet ve gafletle vakit geçirenlere Allah’ın izni ve inayetiyle fırsat vermemeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelere, Müslüman Türk milletinin, İslam âleminin beratına vasıl olması temennilerimle Berat Kandil’ini tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“Dinimizde önemli bir yere sahip olan Berat Kandili’ne kavuşmanın büyük mutluluğu içindeyiz. 

Berat; günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarına gelmektedir. Biz de günahlardan arınmak, ilahi af ve rahmete nail olmak için bu mübarek geceyi hem ibadetle geçireceğiz, hem de bol bol dua edeceğiz. Bu vesile ile; Ramazan ayının müjdecisi kabul edilen Mübarek Berat Kandili’ nde bütün vatandaşlarıma sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum.

Duaların kabul edildiği bu mübarek kandil gecesinde Yüce Rabbimizden isteğimiz; ülkemizin birlik ve dirliği, insanımız sağlık ve mutluluğudur. 

Başta Filistin ve Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki mazlum coğrafyalarda yaşanan her türlü zulmün ve kanın durması, zalimlerin kahr u perişan olması, mazlumların bir an önce kurtulması için Berat Kandili bizim için bir dua vesilesi olmalıdır. 

Geçtiğimiz günlerde komşumuz Erzincan’da meydana gelen maden faciasında halen kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımızdan da hayırlı haberler gelmesini yine bu mübarek Kandil gecesinde Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Bu düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın Berat Kandili’nin tebrik ediyorum. Berat Kandili’nin ülkemize, Gümüşhanemize ve bütün insanlığa, hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”


REKTÖR PROF. DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yüce Allah’ın rahmeti ve mağfiretiyle dolu olan bu gece, insanların geçmişteki hatalarını telafi etmeleri, günahlarının affedilmesi ve yeniden doğuş için bir fırsattır. Bu mübarek Berat Kandili’nde hepimizin kalpleri, günahlarımızın affı ve dualarımızın kabulü için Yüce Allah’a yönelecektir. Rabbimizin lütfuyla dolu olan bu gecede, geçmişimizi değerlendirirken geleceğe dair umutlarımızı da tazelemekteyiz. Berat Kandili, aynı zamanda insanlar arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, kin ve husumetlerin sona erdirilmesi, hoşgörü ve sevgi duygularının pekiştirilmesi için bir vesiledir. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği bu mübarek gecede, insanlık için hayırlara vesile olacak dualarımızı eksik etmeyelim. Komşularımızla, akrabalarımızla ve tüm insanlarla olan ilişkilerimizi güzelleştirmek için bu mübarek geceden istifade ederek sevgi, saygı ve hoşgörüyle dolu bir dünya için dua edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte Berat Kandili’nin milletimizin ve tüm İslam âleminin birlik ve beraberliğinin çoğalmasına, sevgi ve saygının artmasına vesile olmasını temenni eder; üniversitemiz akademik, idari personelimizin, sevgili öğrencilerimizin, Gümüşhane halkımızın ve tüm İslam Alemi’nin Berat Kandili’ni en içten dileklerimle kutlarım.”

İYİ PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALİ ATEŞ

“Berat Kandili, manevi bir atmosfer içinde, dualarımızı Yüce Allah'a yönelttiğimiz, geçmişin muhasebesini yaptığımız ve geleceğe umutla baktığımız bir gecedir. 

Bu mübarek gece, hoşgörü, sevgi ve iyilik duygularımızın pekiştiği, birbirimize daha çok kenetlendiğimiz bir zaman dilimidir. Bu özel gecede kalplerimizdeki güzellikleri paylaşarak, birbirimize destek olmalı ve daha iyi bir toplum için birlikte çaba harcamalıyız.
Rabbimizin rahmet ve mağfiretine nail olmak, dualarımızı kabul etmek dileğiyle, tüm Gümüşhane halkının Berat Kandili'ni en içten duygularımla kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler dilerim.”

AK PARTİ İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ ADAYI EŞREF BALKİ

“Rahmet ve mağfiret ikliminin coşkusunu yaşadığımız Berat Kandili'ne erişmenin sevincini yaşıyoruz. Bu mübarek gecenin feyzi ve bereketi tüm hemşehrilerimin ve İslam aleminin üzerine olsun.

Berat Kandili, affın, tövbenin ve ilahi rahmetin tecelli ettiği bir gecedir. Bu mübarek gecede, günahlarımızdan af dilemek, tövbe etmek ve Rabbimize dua etmek için bir fırsat yakalamaktayız.

Bu geceyi gecenin karanlığında kalplerimizi aydınlatacak, ruhlarımızı huzura kavuşturacak dualar ederek, birbirimizle sevgi ve saygı bağlarını güçlendirmek, dargınlıkları ve kırgınlıkları geride bırakmak için de bir vesile olarak değerlendirmeliyiz.

Berat Kandili'nin Gümüşhane'mize, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini niyaz ediyor, tüm hemşehrilerimin kandilini tebrik ediyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER