Bir Destandır Çanakkale Konferansı

Eğitim Bir-Sen Gümüşhane Üniversite temsilciliği ‘Bir destandır Çanakkale’ konulu konferans programı düzenledi.

Bir Destandır Çanakkale Konferansı
Eğitim Bir-Sen Gümüşhane Üniversite temsilciliği ‘Bir destandır Çanakkale’ konulu konferans programı düzenledi.

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çok Amaçlı salonda gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclis Başkanı Şerif Bayraktar Gümüşhane Üniversitesi Rektör yardımcıları, Üniversite Genel Sekreteri Mustafa Baytar, Memur-Sen İl Başkanı Veli Ağaç, Üniversite Eğitim-Bir-Sen yöneticileri, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Zor ve öğrenciler katıldı.

Memur-Sen İl başkanı Veli Ağaç, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Muhsin Kalkışım, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in birer konuşma yaptığı konferansa konuşmacı olarak katılan Bayburt Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Şemsettin Çelik, Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Abdurrahman Altuntaş ve Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Yakup Topal Çanakkale’ye tarihi, ilahi ve edebi bakış açısı getirdi.

Bayburt Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Şemsettin Çelik. Çanakkale Savaşını tarihini geniş bir kapsamda katılımcılara aktararak Atatürk’ün Çanakkale’nin sonucunu ı “Çanakkale bugünü kurtardı maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü ilan etti. Vatanımızı biçim için sonsuz vatan etti” şeklinde değerlendirdiğini belirterek sözlerini sonlandırdı.

Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyesi İlahiyatçı Yrd. Doç.Dr. Abdurrahman Altuntaş ise dini olarak şehitlik mertebesinin önemine Kuran-ı Kerimden ayetlerle vurgu yaptı. 100 yıl önce Çanakkale’de bütün dünyaya karşı Çanakkale Geçilmez diye haykırıldığını ifade eden Altuntaş, “ Çanakkale de Allah yolunda din, iman, vatan, mukaddesat uğruna daha 15’in de ki insanlar, gençler canlarını feda etmişlerdir” dedi. Altuntaş, katılımcılara Çanakkale Savaşında yaşanan hikâyeleri paylaşarak sözlerini sonlandırdı.

Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyesi Edebiyatçı Yrd. Doç.Dr. Yakup Topal da toplu vuran imanlı yüreklerin topa, uçağa, donanmaya, galip geldiği yerin Çanakkale olduğunu ifade ederek “Çanakkale imanın küfre galip geldiği yerdir Çanakkale’nin kendilerini yenilmez olarak nitelendirenlerin büyük bir donanma ile 100 binlik orduları ile yiyecek, giyecek bulamayan Anadolu’nun imanlı erinin karşısında dikildiği yerdir. Nice azlık olanların Allahın izni ile nice çok olabildiğinin 20. Asır bir dünyasına ispatıdır” ifadelerini kullandı. Topal, Çanakkale Savaşı ile ilgili yazılmış şiirlerden örnekler paylaştı.

Haber: Mert Zımba – Olay Gazetesi
Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER