Ciğerlerimiz yanmaya devam ediyor...

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde meydana gelen yangında 50 hektar orman ve mera alanı kül oldu.

Ciğerlerimiz yanmaya devam ediyor...
Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde meydana gelen yangında 50 hektar orman ve mera alanı kül oldu.

Edinilen bilgiye göre saat 14.00 sıralarında ilçeye bağlı Günyüzü köyü yaylasına yakın bölgede piknikçilerin yaktığı ateş kuru otları tutuşturunca, çok kısa bir sürede yayılan yangın 50 hektarlık orman ve mera alanını küle çevirdi.

Gümüşhane ve diğer ilçelerin Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler ile Şiran Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında bölgeye araçla ulaşım olmaması nedeniyle zor anlar yaşandı. Saat 20.00’da kontrol altına alınan yangına insan gücüyle müdahale edilirken, yanan yerin 200 metre yanında bir ay önce yine büyük çaplı yangın çıkmış, 150 hektar çayır küle dönmüştü.

Ekiplerin 2 bin 300 metre rakıma kadar olan bölgeye ulaşan yangınla mücadele ettikleri sırada bölgeye yakın yerlerde bulunan vatandaşların pikniğe devam etmeleri dikkatlerden kaçmadı.

VATANDAŞ DUYARSIZ

Yağışlı geçen bahar aylarının ardından kırsaldaki otun çok fazla büyüdüğü, yaz aylarındaki sıcakla birlikte de kuruyan bu otun ufak bir kıvılcımla bile önlenemeyecek büyüklüklerde yangınların çıkmasına sebep olduğu ifade edilirken, özellikle kibrit, sigara ve mangal ateşiyle bu otların buluşmasının bugün olduğu gibi faciayla sonuçlanabileceği belirtildi. Son günlerde Gümüşhane genelinde artan yangınların büyük bir kısmının vatandaşların bu uyarıları dikkate almayarak özellikle mangal ateşini söndürmeden veya yangına sebep olabilecek yerlerde mangal ateşi yakılmasından kaynaklandığı kaydedildi.
Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2015, 20:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER