Demir’den GÜMŞAŞ Yaşam Evleri eleştirisi

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av.Akın Demir, Gümüşhane Belediyesi’nin şirketi olan GÜMSAŞ tarafından Mordut mevkinde temeli 14 Haziran 2021 tarihinde atılan 729 konut ve 112 işyeri inşaatının bu haliyle milleti sukutu hayale uğrattığını söyledi.

Demir’den GÜMŞAŞ Yaşam Evleri eleştirisi

Yaptığı açıklamada Belediye’ye ait şirket tarafından şehrin imajı iddiası ve yeni bir yaşam alanı amacıyla yapılmaya başlanılan projede bugün gelinen noktada sadece büyük bir kazı, enkaz, 3-5 kat beton ve devasa kule vinçten başka bir şey bulunmadığını kaydeden Demir, “Bir projenin bitmek bilmeyen hikayesini yazmak üzereyiz. Daha işin başlangıcında bu işin siyasi bir şov haline getirilmesinden siyasi malzeme haline getirilmesinden bu projesinin sukut-i hayale uğrayacağı belli idi. İşin başlangıcında nerede ise her kazma vurmaya bir açılış töreni düzenlenmesi bu işin ne kadar ciddiyetten uzak yapıldığını göstermiştir” dedi.

Pojenin ilk başta şehirde bir heyecana neden olduğunu ifade eden Demir, “Yine Sayın Başkanın projeye ait minyatürü çokça gündeme gelmiş hem şehrin içinden hem de şehrin dışında yaşayan hemşerilerimizden çokça ilgi görmüştür. Lakin gelinen bu aşamada ne bir proje var ne de bir inşaat hali ile bizi tanıyan uzaktan yakından herkes başkan bu iş ne olacak ödemeler yapılıyor onca para veriliyor ama inşaat ilerlemiyor şeklinde haklı sistemlerine maruz kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu işin yürümemesinin en büyük sebebinin şeffaflıktan uzak bir yönetim anlayışı olduğunu savunan Demir, “Şöyle ki; bu proje bir kamu tarafından planlanmış ve kamuya ait şirket üzerinden iş yürütülüyorsa burada en çok dikkat edilmesi gereken şey şeffaflık ve hesap verilebilirliktir. Bildiğimiz kadarı ile bugüne kadar GÜMŞAŞ tarafından üyelerine bu iş ile ilgili bir hesap ve rapor sunulmamıştır. Hangi iş için ne kadar harcama yapıldığı bu zamana kadar ne kadar para toplandığı devlet sırrı gibi tutulursa işte bu ortamda dedikoduların önüne geçemezsiniz. Misalen en basitinden kule vinç için günlük 4 bin lira kira bedeli ödendiği konuşulmakta ve haklı olarak kullanılmayan bu vinç için niçin bu paranın ödendiği sorgulanmaktadır. Bu ve benzeri birçok suizanın önüne geçilmesi için ilgilileri şeffaflığa ve hesap vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.
 

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan
Hasan - 1 yıl Önce

Olan mağdur olan vatandaşlara oluyor. Hemen yapacağız denildi, vatandaşla alay ediliyor. Ya kısmet.......

ad
ad - 1 yıl Önce

helal olsun baskana ekmis milleti

29
29 - 1 yıl Önce

Her ay ödeme var yapılan birşey yok , kamu eliyle milleti yanıltıyorlar

H29
H29 - 11 ay Önce

Milleti kandırıyorlar, üstelik muhattabta almıyorlar.verilen sözlerin hiç biri tutulmadı. Burası gündem yapılıp seçim öncesi ilgili makamlara duyrulmadığı müddetçe de böyle devam eder.. ben dim 15 sene siz diyin 20 senee..

H29
H29 - 11 ay Önce

Yerel basın ve ilgili kanallarda konu olmadan bu iş çözülecek gibi durmuyor ortada lan politika oyalama gün kurtarma politikası..

SIRADAKİ HABER