Dünya Kadınlar Günü mesajları

Gümüşhane’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Dünya Kadınlar Günü mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Gönüllerimizde müstesna bir yeri olan kadınlarımız, aileden başlayarak hayatın her alanında sevgiyi, fedakârlığı ve duyarlılığı temsil eden, huzurlu ve mutlu toplumların temel yapı taşını oluşturmaktadırlar.

Bizler “Cennet annelerin ayakları altındadır” düsturuna inanan bir anlayışın mensupları olarak, kadınların hayatın bütün alanlarında etkin bir şekilde var olmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek durumundayız.

Tarih boyunca kurduğumuz devletlerin görünmez kahramanları olan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımıza yönelik her türlü şiddetin karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğimizin özellikle bilinmesini istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit-gazi eşleri ve anneleri olmak üzere dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın, en değerli varlıklarımızın "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Kadim tarihimizin derinliklerinden günümüze kadar her devirde şefkat, merhamet, feragat ve fedakârlık timsali; milli ve manevi değerlerimizin en kıymetli taşıyıcıları hiç şüphesiz kadınlarımızdır. Onların, her zaman ailelerine ve topluma önemli katkılar sağlaması ve hayatın her alanında etkin bir şekilde yer alması bizleri mutlu etmektedir.

Ülkemize çalışmalarıyla değer katan, bütün kadınlarımıza örnek olacak başarılarıyla adından söz ettiren, genç nesillere ışık tutan, geleceğimize yönelik tehditler karşısında dimdik duran, cesur ve özgüveni yüksek kadınlarımız geleceğe yürüyüşümüzde en önemli güvencemizdir. Bağımsızlık Mücadelemizde olduğu gibi, 15 Temmuz’da da istiklal ve istikbalimiz için gözünü kırpmadan ön safta yer alan kadınlarımızın destekleriyle 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize emin adımlarla ilerleyeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; hayatın her anında varlıkları ile büyük onur ve gurur duyduğumuz, büyüten, yetiştiren, mücadele eden, sevgi ve merhametin simgesi bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor; sağlık, başarı ve mutluluklar diliyoruz.”
 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Kadınların hayatın her alanında yer almalarını sağlama mücadelesi, 8 Mart 1957’de New York’ta başlamış ve dünyada kadın hakları hareketinin başlangıcı olmuştur. Bu mücadelelerini tüm dünyada sürdüren kadınlarımız, 16 Aralık 1977 tarihinde Birleşmiş Milletler’in 8 Mart gününü ‘Kadın Hakları için Birleşmiş Milletler Günü’ olarak ilan etmesiyle, kadının tüm dünyada, hayatın her alanında vazgeçilemez ve saygın bir yere sahip olduğunun anlaşılması gerektiğini kabul ettirmişlerdir. Bizlere her zaman destek veren, bizi eğiten, yetiştiren ve karşılıksız olarak yüreklerindeki sevgi ve şefkati bize veren fedakâr kadınlarımız hayatın her anında var olmuş ve olmaya devam edecektir. Elbette ki kadının hakkını bir güne sığdırmak mümkün değildir. Özellikle bizim topraklarımızda, bizim kültürümüzde hem toplumun, hem de toplumun çekirdeği olan ailenin temeli kadındır. İnanıyorum ki kadınlarımızın toplum içerisinde güçlerini ortaya koymaları yaşadığı topluma çok büyük değerler sağlayacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı sırasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında fedakârlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Türk kadınının dünyaya örnek teşkil edecek şekilde yetişmesi ve toplum hayatı içerisinde yerini alması için Türk kadınına verilen haklar, Cumhuriyetimizin önemli kazanımlarından biri olmuştur. Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak kadınların eşitlik ve insani haklar için bir araya gelmelerinin başlangıcını temsil eden ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’, tüm dünyada kadınların toplumdaki konumunun güçlendirilmesi adına çok büyük bir öneme sahip olduğu düşüncesindeyiz. Bu vesile ile kadınlarımızın bu mutlu gününü en iyi dileklerimle kutlar ve tüm toplumlarda hak ettikleri yeri almalarını temenni ederim.”
 

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÖMER FARUK KARATAŞ

“Toplumsal hayatın vazgeçilmez bir parçası olan kadınlar aile kurumunun temel taşını oluşturmaktadırlar. Varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, duyarlılığı ve sevgiyi temsil  eden kadınlar toplumda sosyal bilincin gelişmesine büyük katkı sağlamaktadırlar. Kadının hayatımızdaki kıymeti çok büyük olmakla birlikte; Onlar sevimli kızlarımız, tatlı kız kardeşlerimiz, sevgili eşlerimiz, mükemmel annelerimizdir. 

Türk kadınının tarihimizde almış olduğu sorumluluklar da asla yadsınamaz. 93 Harbi sırasında gencecik anne olan Nene Hatun, düşmanın vatan toprağına girdiğini öğrenince hiç tereddüt etmeden üç aylık çocuğunu geride bırakarak, “evladım anasız yaşayabilir, ama vatansız yaşayamaz” düşüncesiyle direnişe katılarak büyük kahramanlık örneği göstermiştir.  Bu nedenle yeri geldiğinde Türk Kadınının, vatan toprağının savunulması adına  göstermiş olduğu azim ve gayret bizler için  çok değerlidir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde,  başta şehit eşleri ve şehit anneleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü  kutluyorum.”

TORUL BELEDİYE BAŞKANI EVREN ÖZDEMİR

"Ailemiz bizim her şeyimizdir. Bir aileyi ayakta tutan ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak koruyup kollayan ise kadındır. Varlıkları ile bizlere güç veren kadınların elinin değdiği her iş başarıya ulaşır. Daha güzel bir Torul için göreve talip olduğumuzda, önce Torullu hanımlarımıza kollarımızı açtık ve ‘Kadınlarımızın desteği ile mutlu Torul’u inşa edeceğiz’ dedik.

Göreve geldiğimiz andan itibaren kadınlarımızı hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Çünkü biz biliyoruz ki yatırım ve hizmetlerimizi anlamlandıracak olan insandır; kadın ve çocuklar ise bizim en kıymetlimizdir.

Mutlu çocuk, mutlu kadın, mutlu aile, mutlu bir Torul demektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, şehit anneleri başta olmak üzere hayatımızın her alanında bizlerden desteklerini esirgemeyen, varlıkları ile bizlere güç veren bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk, başarı ve huzur dolu günler diliyorum."

MHP İL BAŞKANI NADİM AYDIN

"Cennet anaların ayağı altındadır hadisi şerifi ile  resulü ekrem efendimizin  iltifatına mashar olan adına süreyi şerife  inen(nisa suresi) Anadolu yaylasının mümtaz çiçekleri analarımız bacılarımız muhterem kadınlarımız. Türkün merhamet sabır ve kudretinin temelini teşkil eden kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutlar sağlık sıhhat ve afiyeler dilerim."
 

AK PARTİ İL KADIN KOLLARI BAŞKANI MÜNİRE ŞEYHOĞLU

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kahraman Türk Kadınlarına İthaf Ediyoruz!

Yüzyıldır devam eden vatan mücadelemizi sürdürürken kimi zaman ülke içinde, kimi zaman sınırın ötesinde, kimi zaman kamu görevinde ve kimi zaman da şehirlerimizin meydanlarında şehit düşen kahramanlarımız, geride her şehrimizde şehadetin anıtını ve her hanede aziz anılarını bırakmıştır. 

Vatan evlatları bu topraklar uğruna şehit düştüğünde, onlara duyduğumuz derin minnetin ardında hepimiz tarifsiz bir acı hisseder, düşünmekten kaçamadığımız o ağır hal ile şehitlerimizin aileleri, anneleri, kardeşleri, eşleri, çocukları gözümüzün önüne gelir. Ancak şehadetin kutsiyeti ile teskin olabilirken; evladını, eşini, babasını, kardeşini ebediyete gönderen şehit ailelerin imtihanı, artık hepimizin imtihanı olur ve kahramanlarımızın artlarında bıraktığı aileleri de hepimizin en büyük emaneti haline gelir. 

Türkiye’nin geleceğini teminat altına alan ve milli güvenliğini tesis eden bütün mücadelelerin ardında şehitlerimizin, gazilerimizin, kahraman askerlerimizin sarsılmaz vatanseverliği, büyük fedakârlıkları vardır. Tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, bugün de askerlerimiz vatanımızın müdafaasını en güçlü şekilde icra etmekte, canları pahasına bir mücadele vererek ülkemize uzatılan mütecaviz ellere karşı durmaktadır. Bu mücadelede kahramanca çarpışıp şehadet mertebesine ulaşan şehitlerimizin aziz hatıraları tarihimizin en müstesna yerinde bulunacaktır. Şehitlerimizin mirasları hepimizin hassasiyetle üzerinde titrediği, en kıymetli emanetimiz olacaktır. Bu kıymetli emaneti “bir ölür bin doğarız”  diyerek büyük bir sabır ve özveriyle taşıyan şehit annelerinin, eşlerinin, kız kardeşlerinin ve bütün ailelerinin her daim yanlarında olmak, şehitlerimizin anısını titizlikle muhafaza etmek hepimizin ortak görevidir. 

Metanetleri, sabırları ve dik duruşlarıyla hepimize ilham olan şehit aileleri, hala sırrına erilememiş İlahi güzelliğin ve bu güzelliğin işareti olan Hz. Peygamberimizin simgesi olan bir gül misali hayatlarımızın geçiciliğine, baki olanın her daim en yukarıda dalgalanan bayrağımızın olduğunu bize en derinden tekrar tekrar hatırlatır. 

Bu düşüncelerden hareketle, AK Parti Kadın Kolları olarak bu yılki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü KAHRAMAN TÜRK KADINLARINA ithaf ediyoruz.  Kahraman kadınlarımız ve tüm şehitlerimiz adına 1987’ye göndereceğimiz mesajlarla güllerimizi şehitlerimize ve askerlerimize göndererek TSK Güçlendirme Vakfı’nda GÜL BAHÇEMİZİ oluşturuyoruz. 

Kahraman Türk Kadınları asla bitmeyecek. 

Şehadetleriyle topraklarımızı bizlere vatan kılan, geleceğimizin emniyet içinde olmasını temin eden, ülkemizi her türlü terör belasından beri tutan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve hürmetle anıyoruz."

CHP İL KADIN KOLLARI BAŞKANI BELGİN ÇAKIR

"8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü fabrikalarda, atölyelerde, tarlalarda emeğini satarak yaşamını sürdüren emekçi kadınların günüdür.

8 Mart erkek egemen toplum yapısı ve kapitalist sömürünün katmerli bir şekilde ezdiği kadınların mücadele günüdür!

8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi.

O tarihten bu yana; Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.

8 Mart Emperyalist, kapitalist barbarlık düzenine karşı mücadele eden kadınların ve onlarla omuz omuza yürüyen tüm sınıf kardeşlerinin mücadele günüdür.

Mücadeleyi, 8 Mart 1857'de katledilen 129 emekçinin anısını yaşatmak için 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında bu günün "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" olarak anılmasını sağlayan devrimci kadın önder Clara Zetkin gibi mücadeleye omuz vererek kazanacağız.

“Dünya’da hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez.” Bu sözler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ait. Söylediklerinde mübalağa yok. Zira Kurtuluş Savaşı’nın en önemli aktörlerinden biri de Türk kadını idi.

Son yıllarda ülkede kadına verilen değer hak ettiği yeri bulmadı. Kadın cinayetleri %1500 oranında artı. Maalesef kadınlarımız gittikçe yaygınlaşan oranda; şiddet, taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerinin kurbanı oluyor. Ancak; yine de umudumuz var!

CHP olarak bugüne kadar; üreten, emek veren, eşit ve özgür bir yurttaş olarak güven, huzur ve barış içinde mutlu bir birey olarak yaşamak isteyen tüm kadınlarımızın yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.

Mücadeleyi işçi kadınların örgütlerinde, sendikalarında, kendi sınıflarına ait örgütlerinde örgütlenmesi, birleşmesi, erkek yoldaşlarıyla omuz omuza mücadele etmesi, kararlara doğrudan katılması, uygulaması, denetlemesi, en nihayetinde devleti yöneten eşit yurttaşlar haline gelmesiyle kazanacağız.

Emekçi kadının kurtuluş yolu; tıpkı erkek emekçi yoldaşı gibi, insanı da metalaştıran vahşi kapitalist sömürü düzeninin yok edilmesidir. İşte bu nedenle o günler, "Ekmek ve Gül"le betimlendi."

8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemleri dile getirdikleri gündür. Kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum.

İnsanca yaşamak, köle değil özgür insan olmak için kadın-erkek el ele, sömürücü patronların saltanatını yıkmak için mücadeleye!

"Kurmaya talip olduğumuz dünyada, yalnızca sömürüyü değil,

her türlü tahakkümü de atacağız tarihin çöplüğüne...

Selam olsun özgürlüğü ve hakları için mücadele eden kadınlara 

Selam olsun Asya'dan Amerika'ya, Avrupa'dan Afrika'ya özgürlük için mücadele eden tüm kadın ve erkek insanlığa!”
 

İYİ PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI ZAHİDE PERKTAŞ

“Mustafa Kemal Atatürk “Zaman ilerledikçe, ilim geliştikçe, medeniyet büyük ve güvenli adımlar ile yürüdükçe; bugünkü hayat şartlarına göre evlat yetiştirmenin güçlüklerini biliyoruz. Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye, eski devirlerdeki gibi basit değildir. Gerekli özellikleri taşıyan evlat yetiştirmek, pek çok özelliği şahısların da taşımalarına bağlıdır. Bu sebeple kadınlarımız, erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar!” diyerek, Türk Kadınına yol göstermiştir.

Sayın Genel Başkanımız Meral AKŞENER’in ifade ettiği gibi;

"İYİ Parti bir zorunluluktan doğdu.

İYİ Parti siyasi tıkanmışlığı açmak için doğdu.

İYİ Parti, Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk’e ,annesine, kadınlara ve çocuklara hakaret edilmesi üzerine, kadınların bunalmasının sonucunda, bir kadın hareketi olarak doğdu.

Bir kadın hareketi olan ve kadına en yüksek değeri veren İYİ Parti olarak; emeğin, bereketin ve üretimin simgesi olan kadınlarımızın, iş gücüne yaptıkları katkılar da karşılaştıkları sorunları çözmek, kadınlarımıza ve çocuklarımıza karşı şiddet ve cinsel istismar suçlarını işleyenlere en ağır cezayı müeyyideyi uygulanmasından yanayız.
Türk kadınını layık olduğu yere taşımak için var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz.
Bu neden ile ; tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutluyorum."

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2020, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER