Fuar gibi Yerli Malı Haftası kutlaması

Gümüşhane Yusuf Çiftçioğlu ilkokulunda Yerli Malı Haftasında velilerin 10 gündür hazırlandığı öğrencilerin de profesyonellere taş çıkaracak performansla katıldığı kutlama programı yapıldı.

Fuar gibi Yerli Malı Haftası kutlaması

Gümüşhane Yusuf Çiftçioğlu ilkokulunda Yerli Malı Haftasında velilerin 10 gündür hazırlandığı öğrencilerin de profesyonellere taş çıkaracak performansla katıldığı kutlama programı yapıldı.

2-C sınıf öğretmeni Esra Tekin Alkurt tarafından organize edilen ve sınıftaki 24 öğrenci velisinin tamamının katkısıyla hazırlanan programda “Gözden ırak olan, gönülden ırak olur” düşüncesiyle çocukların eski elbiseleri, geleneksel yemekleri ve eski eşyaları tanımaları sağlandı.

Çocukların yöresel kıyafetlerle çeşitli tekerlemeler okudukları programda başta Gümüşhane ve yöresinin yöresel yiyeceklerinin de tanıtımı yapıldı. Veli, öğretmen, öğrenci ve idarecilerin katıldığı renkli program izleyenleri zaman zaman duygulandırdı zaman zaman güldürdü.

Öğretmen Alkurt, Yerli Malı Haftasına uygun olarak hepsi el emeği, göz nuru ürünleri yardımsever velilerle birlikte hazırladıklarını belirterek, “Amacımız çocuklarımıza Yerli Malı haftasına uygun ürünler sergileyebilmekti. Mantımız var, pestilimiz var, kuşburnumuz var. Bunları öğrencilerimize tanıtmak istedik. Yeni nesil bunları gördükçe hatırlıyor, eskide kalmıyor bunlar. Gözden ırak olan gönülden de ırak olur. İstedik ki çocuklar bunları sürekli görüp hatırlasın. Vatanına milletine hayırlı insanlar olsun istedik. Tüm velilerime, öğrencilerimin emeğine teşekkür ediyorum” dedi.

Bu programa özel yöresel kıyafetler kullandıklarını, çocukların atalarımızın giydiği, kullandığı kıyafetleri de görmelerini istediklerini ifade eden Alkurt, “Çocuklarımız kendi kültürlerine özgü yemekleri de yesinler istedik. Önlükler diktik bunun için. Öğretmen arkadaşlarımıza ve idarecilerimize de ikramlarda bulunduk. Mantıyı seçtiğimizde 10 gün öncesinden velilerimiz bir araya geldiler. Hep birlikte bu mantıları açtılar, beraber doldurdular. Ayrıca orada bir birlik, beraberlik te oluştu. Sınıf ortamında öğretmen, öğrenci, veli, idarecilerin kaynaşması istenilen birşeydi. Bunu sınıf ortamında elde ettik” şeklinde konuştu.

Sınıf öğrencilerinden Furkan Etli, kestaneyi tanıttığını elbisesinin de Doğu Anadolu Bölgesine ait şalvar ve kuşak olduğunu belirtirken, öğrenci velisi Mukadder Etli ise “Çocuklarımıza yerli malı haftasında ülkemizin yemeği olan mantının tadını unutmamalarını amaçlı böyle bir organizasyonda bulunduk. Çocukların eski günleri, nelerin yendiğini, nelerin kullanıldığını hatırlamalarını istedik. Okul idaremiz, öğretmenimiz bu konuda bize çok yardımcı ve destek oldular. Velilerimiz 10 gün öncesinden toplanıp hazırlıklarımıza başladık. Çocuklarımıza artık yabancı ürünleri değil de kendi ülkemizin tatlarını hatırlatmak istedik” diye konuştu.

12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftasıyla ilgili okullarında çeşitli etkinlikler yapıldığını hatırlatan Okul Müdürü Veli Ağaç ise okulun bütününde yapılan çalışmaların yanında sınıf bazında da çalışmalar olduğunu belirterek, “Bu bağlamda 2-C sınıfının güzel bir etkinliğine katıldık. Etkinlikten ziyade bu haftanın kutlanmasının amacının çok farklı olduğunu görüyoruz. Yerli ürünler ve üretime ihtiyacımız bugün de halen devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı da bu haftanın temasını yerli üretim temasıyla kutluyor. Bizde bu konuda çocuklarımızın duyarlılığını artırmak için etkinliğimize derinlik kazandırmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gül göze
Gül göze - 4 yıl Önce

Hocam herşey iyi güzelde çocuğumuzun kafasındaki chef yazısı ayrı bir manidar olmuş

SIRADAKİ HABER