Gazeteciler Cemiyeti dış paydaş oldu

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu’na (İLEDAK) akredite sürecinin ön hazırlıkları kapsamında dış paydaşlarını belirledi.

Gazeteciler Cemiyeti dış paydaş oldu

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti de Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Belediyesi, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GSTO) ve Gümüşhane Sanayi ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) ile birlikte dış paydaşlardan birisi oldu.

Bu kapsamda Gümüşhane Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gülsüm Çalışır ve Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ersin Diker Gümüşhane Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, Cemiyet Başkanı Sezai Köprülü ile süreç hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti’ni şehirdeki gazetelerin bir çatısı olarak gördüklerini belirten Doç. Dr. Gülsüm Çalışır, “Belirli bir alanda önceden belirlenmiş, akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecini ifade eden akreditasyon süreci için ön hazırlıkları gerçekleştiriyoruz. Bu bağlamda dış paydaşlarımızı belirledik. İlk olarak ta Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti olarak size geldik. Sizinle birlikte; Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Belediyesi, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GSTO), Gümüşhane Sanayi ve İşadamları Derneği (GÜSİAD dış paydaşlarımız arasında yer alıyor. Sürecin ön hazırlıkları kapsamında adı geçen kurum ve kuruluşları yarıyıl tatilinde çalışmalarımızı hızlandırmak adına Bölümümüzde ağırlamaktan onur duyarız. Sürecin bir parçasını da müfredatımız oluşturduğu için sizlerin de müfredatımıza eklenmesini gerek gördüğünüz dersler veya ders içerikleri önerileriniz var ise fikirlerinize açığız. Akreditasyonun öznesinde öğrencilerimiz bulunuyor. Bölümümüzde ortalama birinci ve ikinci öğretimde 100-150 tane öğrencimiz eğitim almakta. Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti resmi bir kurum. Bundan dolayı öğrencilerimizin bir kısmının ya da Gümüşhaneli olan öğrencilerimizin burada ki gazetelerde staj yapmalarına yardımcı olabilirsiniz” dedi. 

Cemiyet Başkanı Köprülü ise akreditasyon sürecinde dış paydaş olarak birlik ve dayanışma içinde olmak için hazır olduklarını ifade ederek konuklarına Gümüşhane basınının üst çatısı olan Gazeteciler Cemiyeti hakkında düşüncelerinden dolayı teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER