Gizli cevher büyüledi

Gümüşhane Üniversitesi Çaylak Reklamcılık Kulübü’nün konuğu olan Fotoğraf Sanatçısı Uğur Bulut, hem öğrencilerle deneyimlerini paylaştı hem de yaptığı fotoğraf sunumu ile tüm salonu büyüledi.

Gizli cevher büyüledi
HABERİN GALERİSİ
Gizli cevher büyüledi

Gizli cevher büyüledi

Çaylak Reklamcılık Kulübü’nün konuğu olan Fotoğraf Sanatçısı Uğur Bulut, hem öğrencilerle deneyimlerini paylaştı hem de yaptığı fotoğraf sunumu ile tüm salonu büyüledi.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Çaylak Reklamcılık Kulübü “Sektör-Öğrenci Buluşmaları” programına hız kesmeden devam ediyor. Çaylakların konuğu bu kez Fotoğraf Sanatçısı Uğur Bulut oldu. 

Kırıntı Kafe sponsorluğunda gerçekleşen programa, Çaylak Reklamcılık Kulübü Danışmanı ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emre Ş. Aslan, Kırıntı Kafe İşletme Ortağı Umut Öztürk, Koza Altın İşletmeleri Mastra Altın Madeni İşletme Müdürü Bahri Coşkun, Gümüşhane Olay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bekir Bulut, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Çaylak Reklamcılık Kulübü Başkanı Derya Demirci, 2010 yılında kurulan Çaylak Reklamcılık Kulübü’nün sektörde başarılara imza atmış, alanında uzman kişileri öğrencilerle buluşturduğunu söyledi.

Kulüp Başkanı Demirci, fotoğraf sanatçısının ışıkla iz bırakan, kendine özgü bakış açısıyla gördüklerini ve duyduklarını teknik bilgisiyle harmanlayan kişi olduğunu belirterek bakış açısının önemine vurgu yaptı.

Açılış konuşmasının ardından Fotoğraf Sanatçısı Uğur Bulut’un çektiği fotoğraflardan oluşan sunumu tüm salonu büyüledi. Sunumun ardından sahneye çıkan Bulut, fotoğraf ve fotoğraf sanatı ile ilgili deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Yrd. Doç. Dr. Emre Ş. Aslan’a teşekkürlerini sunan Bulut, Gümüşhane’de Yrd. Doç. Dr. Aslan’ın fotoğrafçılık hayatında çok büyük etkiye sahip olduğunu ve kendisine yol gösterdiğini vurguladı. 

Fotoğraflarında insan figürünün olmazsa olmazı olduğunu söyleyen Bulut, çektiği fotoğrafların duyguyu anlatması gerektiğinin altını çizerek çektiği fotoğraflarla ilgili anılarını anlattı.

Lösemili Çocuklardan Etkilenerek Fotoğrafçılığa Başladı

2007 yılında lösemili çocuklardan etkilenerek fotoğrafçılığa başladığını kaydeden Bulut, “Gümüşhane Üniversitesi’nde öğrenciyken Sağlık ve Dayanışma Kulübünü kurduk. Kulüp aracılığıyla sürekli lösemili hastalara yardımcı olmaya çalışıyorduk. Bu faaliyetleri yaparken fotoğraf sergisi açmaya karar verdik. Ben böylelikle fotoğrafçılığa başladım. İlk ödülümü Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin düzenlediği GİF İletişim Ödülleri yarışması Fotoğraf kategorisinde ikincilik ödülü alarak almış oldum.” diye konuştu.

Türkiye Ödülünü İmkansızlıklarla Kazandım

Otostop ile Gümüşhane’den Bitlis Hizan’a Foto Safari yarışmasına katılmaya gittiğini ifade eden Bulut, “O kadar fotoğrafçının içerisinde ödül almak benim için imkansızdı. Ödüller açıklanırken önce mansiyon ödülü açıklanıyor. Bir mansiyon ödülü aldım ve benim için bu yeterli diye düşünüyordum. İmkansızlıklarla gittiğim foto safariden Türkiye birinciliği ödülü ile döndüm. 95 fotoğraf sanatçısı arasından birincilik, 1 mansiyon ve 3 sergileme ödülünü kazandım” açıklamasında bulundu.

Öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtlayan Bulut’a programın sonunda Kulüp Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Emre Ş. Aslan tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. 

Program, Yrd. Doç. Dr. Aslan’ın programın sponsoru Kırıntı Kafe işletmesi ortaklarından Umut Öztürk’e teşekkür plaketini sunması ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.
 

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER