GÜ’de ‘Dijital Çağda Dijital Yaşam’ semineri düzenlendi

Gümüşhane Üniversitesi Kariyer Merkezi ve Şiran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından dijital yaşamda hayatta kalabilmek, tutunabilmek, yenilikçi ve girişimci fikirlere sahip olabilmek adına “Dijital Çağda Dijital Yaşam Becerileri” konulu çevrimiçi söyleşi gerçekleştirildi.

GÜ’de ‘Dijital Çağda Dijital Yaşam’ semineri düzenlendi

Moderatörlüğünü Şiran Sağlık Hizmetleri MYO Öğr. Gör. Dr. Fevziye Bekar’ın yaptığı söyleşiye Iğdır Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı ve aynı zamanda Iğdır Üniversitesi Rektör Danışmanı olan Öğr. Gör. Mustafa Cesur konuk oldu.

21.yüzyıl dijital çağının metaverse (sanal evren) çağı olarak da tanımlanabileceğini ve bu dijital çağda başarılı olabilmek için bireylerin birtakım beceriler kazanması gerektiğini vurgulayan Cesur, söyleşi esnasında dijital yaşam ve metaverse kültürü kazanabilmek, dijitaldeki tehlikeleri ve problemleri fark edebilmek, dijitalde doğru ve güvenilir akademik bilgilere doğru kaynaklardan ulaşabilmek hakkında bilgiler verdi. 

Dijital mecralardaki eğitim-öğretim platformlarını etkili kullanabilmek her bireyde olması gereken temel yaşam becerilerinin yanında dijital çağda dijital yaşam becerilerinin neler olduğunun dile getirildiği çevrim içi seminerde bunların neler olması gerektiği tartışıldı. 

Seminerin devamında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından öğrenilmesi gereken 10 yaşam becerisi, farklı akademik organizasyonlar tarafından hazırlanmış 21’inci yüzyıl beceri setleri, dijital bilgi okuryazarlığı ve metaverse (sanal evren) dünyasında yaşam için gerekli metaverse okuryazarlığı konusunda dinleyicileri bilgilendiren Öğr. Gör. Cesur, söz konusu teknolojik yeniliklerin dijital yaşam becerilerindeki önemine değinerek konuşmasını tamamladı.

Program sonunda moderatör Öğr. Gör. Dr. Fevziye Bekar; başta Öğr. Gör. Mustafa Cesur olmak üzere söyleşinin düzenlenmesinde emek harcayan Nurullah Alkan, Onur Bülbül ve söyleşiye destek olan Iğdır Üniversitesi ve Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerine teşekkür ederek söyleşiyi sonlandırdı. 

Dijitalleşmenin gündelik hayatımızın ayrılmaz bir parçası olmaya devam ettiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; “Dijital çağ diye adlandırdığımız yeni bir çağın eşiğindeyiz. Dijitalleşme süreci üretim başta olmak üzere insan ilişkilerine de dahil olarak geliştiği için toplumun bütün kılcal damarlarına nüfuz ederek yayılıyor. Özellikle görüyoruz üretim araçları küçüldükçe üretim ortam ve ilişkileri de yeni baştan biçimleniyor. İnsanın doğasında hep ilerlemek, hep daha iyiye gitmek vardır. Bu nedenle teknolojik gelişmeyi de toplumsal değişmeyi de önlemek olanaksız ve gereksizdir. Pek çok artısının yanında tehlikeleri de içerisinde barındıran dijital çağ ve metaverse gibi alanlara karşı bilinçli ve bu yaşam alanlarına dair beceri sahibi olmak gerekiyor. Bu amaçla da Üniversitemiz Kariyer Merkezi ve Şiran Sağlık Hizmetleri MYO öncülüğünde gerçekleştirilen ‘Dijital Çağda Dijital Yaşam Becerileri’ başlıklı seminerin öğrencilerimizin dijital alanlardaki becerilerine katkı sunmanın yanında oluşabilecek her türlü tehlikelere karşı koruyacağına da inanıyorum. Programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkesi kutluyor, konuk katılımcımıza da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER