GÜ'de Tasarım Yarışması Ödül Töreni

Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümünce Düzenlenen ‘Mobilya Ve İç Mekân Tasarım Yarışması’ Ödül Töreni Yapıldı

GÜ'de Tasarım Yarışması Ödül Töreni
Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümünce düzenlenen ‘Mobilya ve İç Mekân Tasarım Yarışması’ ödül töreni yapıldı.

Mühendislik Fakültesi Çok Amaçlı salonda gerçekleştirilen törene GÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Genel Sekreter Mustafa Baytar, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Kalkışım, Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özgün Kalkışım, üniversite akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör İhsan Günaydın, yarışma ve ödül denilince akla, deneyim, sabır, azim ve merakın geldiğini söyledi.

Merak etmenin beynin gelişim ve üretiminin en önemli faktörü olduğunu belirten Günaydın, “Merak ilmim hocasıdır. İnsan ne kadar çok merak ederse o kadar çok şey öğrenir. Merak etmeyi ne kadar çok önemser ve seversek başarılı olma olasılığımız o kadar artar. İşimizi daima önemseyip hayallerimizi ve merakımızı taze tutalım” dedi.

Rektör Günaydın, Albert Einstein’ın  ‘Benim özel bir yeteneğim yok. Yalnızca tutkulu bir meraklıyım’ sözünü hatırlattığı konuşmasında şunları kaydetti:

“Merakınızın peşinden giderseniz başarıya ulaşırsınız. Hayal gücü bizi bekleyen güzelliklerin ön izlemesi gibidir. Hayal gücü bilgiden daha önemlidir. Hayal gücümüz geleceğimizi belirler. Zekânın gerçek göstergesi bilgi değil hayal gücüdür. Bu yüzden hayal gücümüzün hantallaşmasına izin vermemeliyiz. Bilgi zekânın ölçüsü değil, hayallerimizi yönlendirendir.”

Hiç hata yapmamış bir insanın yeni bir şey denememiş insan olduğunu ifade eden Günaydın, “Sevgili öğrenciler, hata yapmaktan korkmayın. Eğer nasıl okuyacağınızı bilirseniz hatalar sizi daha iyi bir konuma getirebilir. Başarılı olmak istiyorsanız yaptığınız hataları üçe katlayın. Bilgi malumat değildir. Bilmenin tek yolu deneyimlemektir. Bir konuyu tartışabilirsiniz ama bu size sadece felsefi bir anlayış kazandırır. Bir konuyu bilmek istiyorsanız onu deneyimlemelisiniz. Oyunun kurallarını öğrenmek zorundasınız. Böylece herkesten iyi oynayabilirsiniz. Yapmanız gereken iki şey var. Birincisi oynadığınız oyunun kurallarını öğrenmek. İkincisi ise oyunu herkesten iyi oynamayı istemek. Bu iki şeyi yaparsanız başarı sizinle olur” diye konuştu.

Gümüşhane MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özgün Kalkışım ise, yüksekokulun gelişen ve geliştiren üniversite sloganı ile bağdaşır şekilde kabuğunu çatlatırcasına büyüdüğünü söyledi.

Otuz yılın üzerinde bir geçmişi olan Gümüşhane MYO’nun 11 bölüm ve 12 programda 2 bin 300 öğrencisi olduğunu belirten Kalkışım, “Gelecek yıl mevcut bölümlerimize ek olarak açılan, Mülkiyet Koruma, Tasarım ve Veterinerlik bölümlerine de öğrenci alımı yapacağız. Yeni açılan bölüm ve programlarla toplamda 14 bölüm ve 16 programla eğitim öğretime devam edeceğiz” dedi.

Kalkışım, yüksekokulun akademik çalışmalarının da imkânlara paralel olarak attığını vurgulayarak, şöyle devam etti: “2011 yılında on biri uluslararası olmak üzere 22 yayınlanmış makalemiz bulunmaktadır. 2012 yılı için yedisi BAP kapsamlı olmak üzere birçok projemiz devam etmektedir. Değişik türden mesleklerin geleceğimizin teminatı gençlerimize gerektiği gibi öğretilmesi durumunda, edepli ve onurlu kazanma hasleti yaygınlaşacak ve üretim daha da artacaktır. Bu bakımdan zanaat milletin ortak zenginliği ve ülkenin aydınlık geleceğidir.”

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. Yarışmada birinciliği Gümüşhane Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden Fatih Aydın, ikinciliği Karabük ilinden katılan Hörü Tokdemir ve üçüncülüğü Kütahya’dan katılan Ali Karasu elde etti.

Tören, Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Müzik Topluluğu’nun halk müziği dinletisinin ardından yarışmaya katılan eserlerin sergilendiği salonun gezilmesiyle sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2012, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER