GÜ'de Türk Halk Müziği Konseri

Gümüşhane Üniversitesi’nde (GÜ) öğrencilerin oluşturduğu grup tarafından Türk Halk Müziği Konseri verildi.

GÜ'de Türk Halk Müziği Konseri
Gümüşhane Üniversitesi’nde (GÜ) öğrencilerin oluşturduğu grup tarafından Türk Halk Müziği Konseri verildi.

GÜ Mühendislik Fakültesi Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen konsere, üniversite akademik ve idari personeli, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

GÜ Turizm İşletmeciliği Yüksekokulu, Sağlık Yönetimi Bölümü ve Müzik Kulübü’nün organize ettiği konserde, üniversite akademik ve idari personel ile öğrencilerden oluşturulan Türk Halk Müziği Topluluğu, ülkemizin her yöresinden seslendirdikleri türkülerle dinleyicileri mest etti. Türk Halk Müziği’nin sevilen türkülerini seslendiren amatör sanatçılar, katılımcılardan yoğun alkış aldı.

Konserde kısa bir konuşma yapan GÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sedat Bostan, düzenledikleri organizasyonlarla öğrenci akademik ve idari personel motivasyonlarına bir nebzede olsa katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Türk Halk Müziği Kültürünün tanıtılması ve yeni nesillere aktarılması gerektiğinin altını çizen Bostan, bu amaçla oluşturdukları Türk Halk Müziği Topluluğu’nun performansının ve konsere gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Koro ve solistler tarafından birçok halk müziği ezgisinin seslendirildiği program, Gümüşhane’nin yetiştirdiği şair, söz yazarı Osman Nebioğlu’na (Hışır Osman) Gümüşhane kültürüne katkılarından dolayı plaket takdim edilmesiyle sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2013, 14:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER