GÜSİAD Süleymaniye'yi Yeniden Masaya Yatırıyor

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) tarafından TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un konuşmacı olarak katılacağı ‘Gümüşhane’de Turizm Fırsatlarının Geliştirilmesi ve Süleymaniye Projesi’ konulu toplantı düzenleyecek.

GÜSİAD Süleymaniye'yi Yeniden Masaya Yatırıyor
Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) tarafından TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un konuşmacı olarak katılacağı ‘Gümüşhane’de Turizm Fırsatlarının Geliştirilmesi ve Süleymaniye Projesi’ konulu toplantı düzenleyecek.

İstanbul Dedeman otelde 10 Mayıs Cuma günü saat 19.00’da yapılacak toplantının ana temasının turizm olacağını ifade eden GÜSİAD Genel Başkanı Prof.Dr. Kenan Aydın, toplantıda Gümüşhane’nin turizm varlıklarının hak ettiği değere ulaşabilmesi için bir destinasyon olarak düşünülen ‘Süleymaniye Projesi’ konusunda bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılacak çalışmaların tartışılacağını söyledi.

Toplantıya Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, GSTO Başkanı İsmail Akçay’ın da katılacağını kaydeden Aydın, “GÜSİAD’ın öncelikleri arasında bulunan bu proje ile ilgili olarak bugüne kadar gerek yurt dışında gerekse de yurt içinde birçok yer (İsviçre, Eskişehir, Beypazarı vb) ziyaret edilmiş ve 20 Mayıs 2010 tarihinde tüm tarafların katılımı ile bir çalıştay düzenlenmiştir.  Söz konusu, “Kış Sporları Turizm Merkezi ve Koruma Amaçlı İmar Planı Kentsel Tasarım Projesi Çalıştayı’ndan” çok kısa bir süre sonra; 06.08.2010 tarihinde Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nca; Koruma Amaçlı İmar Planı, kabul edilmiş ve 23.06.2010 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile de Kış Sporları Turizm Merkezi olarak ilan edilmiştir. Çalıştayda gündeme getirilen ve tartışılan konular kitap haline getirilerek TBMM üyeleri ile ilgili Bakanlıklara gönderilmiştir.  Bu toplantının amacı; Süleymaniye Projesi’nin kısa sürede realize edilebilmesi ile varsa sorunların dile getirilerek ilgili ve yetkililere iletilmesidir.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2013, 15:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet
ahmet - 11 yıl Önce

10 senedir yatırıp kaldırıyoruz ayda bir başka birisi yatırıyor, yeter artık bırakın süleymaniyemizi bize biz yeri gelir yatırırız yeri gelir kaldırırız.olmayacak işte siyasilerde bürokratlarda gümüşhanenein kalkınmasını istemiyor. madencilik faaliyetlerini biriler engellemeye çalışıyor , turizm faaliyetlerini başkaları engelliyor ne olacak gümüşhanenin sonu yapsınlar burayı trabzonun ilçesi zaten ekmeğini onlar yiyor.

HAKKI VAROL
HAKKI VAROL - 11 yıl Önce

süleymani̇yeyi masaya yatira yatira bi̇r hal oldular nedense hal olmuyor. ni̇ye kamuoyuna gerçekleri̇ anlatmiyorlar. gumuştaş madençilik ve koza orada bi̇r tesisin orada olamsini i̇ster mi̇?

Yusuf Sadık
Yusuf Sadık - 11 yıl Önce

gümüşhane süleymaniye kış sporları merkezi ile ilgilenen güsiad bundan sonraki ayağı bizzat gümüşhane olmalı hemde süleymaniye de.. belki istanbuldan katılması gerekenler için uzak düşer ama yerel basının koşullatı belli. davet edilip edilmediklerini bilmiyorum ama gazeteciler cemiyetinede bir teklif gelmedi. anlaşılan herkes kendi kendine çalıp oynuyor. kamouoyunun bilg,iendirilmesine ihtyaç duyulmuyor. oysakı vatandaş sorguluyor? yılan hikayesine dönen süleymanıye masaya yatıralı 10 yıl oldu ne zaman kalkacak. vatandaş sizce haklı deyıl m? vali belediye başkanı çağrılır giderlar. temsil ödenekleri var . gazeteci nasıl gidecek cepten. kimin için gidecek halkı bilgilendirmek i,çin. gümğşhaneyi tanıtıyoruz diye 500 bı tl harcanıyor. bu etkinlikte gümüşhaneyi tanıtmak turizmi geliştirmek olduğuna göre iki üç bılemedin 5 gazetecinin daveti yapılasa fena olur?

SIRADAKİ HABER