Okullar Arası Halk Oyunları Yarışması Yapıldı

Gümüşhane’de okullar arası halk oyunları düzenlemeli ve düzenlemesiz il birinciliği yarışmaları yapıldı.

Okullar Arası Halk Oyunları Yarışması Yapıldı
Gümüşhane’de okullar arası halk oyunları düzenlemeli ve düzenlemesiz il birinciliği yarışmaları yapıldı.

Aydın Doğan Spor Salonunda Spor Genel Müdürlüğü Spor Dairesi Başkanlığının 2012- 2013 eğitim öğretim yılı okul sporları yarışma talimatı doğrultusunda gerçekleştirilen yarışmaya Atatürk, Yusuf Çiftçioğlu, Gazipaşa ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulları düzenlemesiz dalda, Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Gümüşhane Anadolu Lisesi ve Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi düzenlemesiz dalda, Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ise düzenlemeli dalda katıldı.

Yarışma sonucunda Ortaokul Düzenlemesiz dalda Atatürk Ortaokulu 84,66 puan alarak birinci, Yusuf Çiftçioğlu Ortaokulu 83,66 puan alarak ikinci, Gazipaşa Ortaokulu 83 puan alarak üçüncü olurken, Liseler düzenlemesiz dalda Gümüşhane Anadolu Lisesi 87 puan alarak birinci, Kız Teknik ve Meslek Lisesi 86,33 puan alarak ikinci, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 84.66 puan alarak üçüncü oldu. Liseler Düzenlemeli dalda ise Ticaret Meslek Lisesi 87,66 puan alarak birinci, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi de 84,66 puan alarak ikinci oldu.

Sporcuların aile ve arkadaşlarının salonu tamamen doldurduğu yarışmada konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, tüm katılımcı okullara teşekkür ederek, “Kültürümüzün özümsenmesine, yaşatılmasına ve gelecek nesillere doğru ve iyi bir şekilde aktarılması konusunda gençlerimizin üstlenmiş olduğu misyon çok önemlidir. Gençlerimizin yarışmalarda ilimizi en iyi bir şekilde temsil edeceklerine gönülden inanıyorum. Emeği geçen idareci, eğitmen ve sporculara teşekkür ederim.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2013, 15:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık
yusuf sadık - 11 yıl Önce

halk oyunları ve halk türküleri ilgi alanım. ancak baktığımızda oyunların bır kısmı asimile edilerk torul ve bırazda bayburt ağırlıklı olarak ıcra ediliyor. ikinci kuşak bıraz bırınci kuşak dediğimiz nesil yöresel oyunları adını dahi bilmiyorlar. bu asimile millieğitim müdürlüğünün(öncekiler) konuya hassasiyet göstermediklerinden halk eğitimi müdürü ağabeyimiz saın ahmet salantır un emeklı olduktan sonra duyarsızlıklarından kaynaklandığı kesin.yarışmada birincilik alan evlatlarımıza soralım: kıyafetler yöreslmi? iki ilk ouyn sarıkız varmı? zimrosko varmı? sarhoş barı(oyunu) varmı? bayburtta oynanmaz ama seferberlik yıllarında ilk kez askere çağrılanlar bayburt alayına tertip edildiği için "şu bayburtun ince ince yolunda /teskerem kaldı yılunda yolonda diye ağır aksak sıksaradan sonra oyun varmı?... bırakın allh aşkına belediyesi yerel yöneticileri neden kültürümüzü öteler anlamak mümkün deyil.. varmı? kanun çalan klarnet çalan. bir sürü sodes ab proğramı uygulanıyor. yeyip içip

yusuf sadık
yusuf sadık - 11 yıl Önce

devam .eğleniyorlar. gazeteciler cemiyeti olarak buna parmak basacağız. ve bazıları incenecek ama onlarda sonradan teşekkür edecek. allahın izniyle hakk oyunlarınıda türk halk müçziğinide vw en önemlisi türk sanat müziği sazendelerınıde halkımızın katılımıyla huızura getireceğiz .bir iş yapılırken tarihe not düşme adına orijinalı yapılmalı ve aslına uygun olmalı. yani fenne ve usule uygun olmalı. şiömdilik bukadar.

SIRADAKİ HABER