GÜ’lü akademisyenin TÜBİTAK projesi kabul edildi

Danışmanlığını Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Elif Gürdal Limon’un yürüttüğü “Arktik: Türkiye’nin Rolü Nedir?” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

GÜ’lü akademisyenin TÜBİTAK projesi kabul edildi

“KUTUP-1001” kapsamında TÜBİTAK’a sunulmuş proje hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Elif Gürdal Limon, “Günümüzde jeopolitik önemi artan bölgelerden biri de Arktik bölgesidir. Arktik meseleleri ile ilgilenen devletlerin sayısında hızlı bir artış görülmektedir. Son yıllarda Arktik, stratejik bir rekabet alanı olarak görülürken aynı zamanda bölgenin iş birliği ve ortak çıkarlar bölgesi olduğu düşüncesi de sıkça dile getirilmektedir. Projenin amacı Türkiye’nin Arktik’teki rolünü incelemektir. Böylelikle Türkiye’nin Arktik’teki varlığı, etkisi ve bu etkinin nasıl geliştirileceği açıklığa kavuşturulacaktır” dedi.

Kabul edilen proje ile ilgili Dr. Öğr. Üyesi Elif Gürdal Limon’u tebrik eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Ülkemizin dünyada kutup bilimleri konusunda yaptığı özgün bilimsel çalışmalar ile öncü ülkeler arasında yer alma vizyonu doğrultusunda T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü (KARE) koordinasyonunda her yıl düzenli olarak kutup bölgelerine (Arktik ve Antarktika) ulusal bilim seferleri düzenlenmektedir. Arktik bölgesi iklim değişikliğinin yol açtığı küresel ısınmanın buzulları eritmesiyle birlikte erişilebilir bir bölge haline gelmiştir. Varlığı ortaya konulan maden ve hidrokarbon enerji kaynaklarıyla yeni bir rekabet alanına ve yoğunluğu her geçen gün artan bir ilgi odağına dönüştüğünü gözlemlemekteyiz. Bu alanda yapılacak her bir akademik çalışmanın ülkemizin bölgedeki varlığını da güçlü konuma getirmektedir. Bu vesileyle de başarılı çalışmasından dolayı Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Elif Gürdal Limon’u tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER