Gümüşhane'de 10 Kasım Mesajları

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 80.yıldönümü nedeniyle Gümüşhane'de yayımlanan mesajlar.

Gümüşhane'de 10 Kasım Mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Cumhuriyetimizin kurucusu büyük asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 80. yılında rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Aziz Milletimizin, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği var olma ve yeniden yükselme mücadelesinin muhteşem destanı olan Kurtuluş Savaşı’yla ortaya koyduğu ebediyete kadar hür ve bağımsız yaşama iradesi, Cumhuriyet’in ilanıyla pekişmiş ve perçinlenmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, saygın bir lider ve komutan olarak, Cumhuriyetimizi bu toprakların tüm renklerini kaynaştırarak inşa etmiş, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başarmıştır. Kısa bir süre önce Cumhuriyetin 95. yıldönümünü iftiharla kutlayan milletimiz, aynı inançla istikrar içinde güçlenmekte, büyümekte ve demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmektedir.

Bugün, çağdaş, demokratik, laik karakteri ve güçlü ekonomisiyle bölgesinde ve dünyada saygın bir ülke konumunda bulunan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve düşünceleri ışığında, 2023 hedefleri doğrultusunda aynı azim ve kararlılıkla yoluna devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bir kez daha şükran ve rahmetle anıyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

"Türk milleti, tarihin her döneminde insanlığa büyük değerler kazandırmış, ismini altın harflerle yazdırmış ve tarihe yön verme başarısını göstermekle birlikte büyük devlet adamları yetiştirmiştir. Bunlardan birisi de Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.

1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı İstiklal Harbi'ni, 1923'te Ankara'da Cumhuriyeti kurarak, aziz milletimizin de desteğiyle zafere ulaştıran Mustafa Kemal Atatürk, adını tarihe nakşettirmiş kahraman bir asker, büyük bir devlet adamıdır. O'nun "en büyük eserim" dediği Türkiye Cumhuriyeti; bugün, dünyada sözü dinlenen, dostluğu aranan, hiçbir dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin mazlum coğrafyaların sesi olan ve uluslararası sorunların çözümünde aktif rol üstlenen bir ülke konumundadır.

Devletimiz ve milletimiz el ele, Cumhuriyetimizin 100. yılında daha büyük ve müreffeh bir Türkiye'nin mücadelesini veriyoruz. Darbelere, terör saldırılarına ve işgal girişimlerine karşı milletçe kenetlenerek, gücümüze güç katarak kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının 80. yıl dönümünde, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bütün Şehitlerimizi ve Gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yâd ediyoruz."

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Mustafa Kemal Atatürk'ün 80'inci ölüm yıldönümü için bir anma mesajı yayımladı.

Başkan Çimen, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 80. yıl dönümünde saygıyla yad ettiğini belirterek, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Askeri yetenekleri ve devlet adamlığı vasıfları ile çağının en önemli liderlerinden olan Atatürk, tarihe, insanlığa ve mazlum milletlere örnek olmuş bir önderdir. Türk ve dünya tarihinde derin izler bırakan bir liderin aramızdan ayrılışı da milletimiz için büyük bir kayıp olmuştur. Milletçe, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş dünyanın güçlü bir devleti olarak O'nun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz. Bu düşüncelerle, vefatının 80. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, şükranla yad ediyorum.”
 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Bugün; önderlik ettiği istiklal mücadelemizin kazanılmasını ve elde ettiği eşsiz zaferlerle milletimizin bir bayrak ideali etrafında birleşmesini sağlayan; özetle tarihte pek çok başarıya imza atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80’inci yıldönümü. Kurduğu Cumhuriyetimiz ile tüm dünyanın takdirini kazanmış kahraman bir asker, saygın bir lider olan Gazi Mustafa Kemal’in aramızdan ayrılışının 80’inci yılında kendisini Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Hayatını milletimize adayan, en zor şartlarda bile eşine az rastlanır azim ve kararlılık örneği gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin onurlu yürüyüşünde en büyük rehber olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği ve bilimin aydınlattığı yolda gelişmesini sürdürmüştür. Türkiye’nin istikrar ve güven içinde büyümesi, demokrasimizin standartlarının yükselmesi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizin güçlenmesi için bu yolda yılmadan, yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz. Bilimi hayatımızın pusulası yapmamızı söyleyen bir lidere sahip olmanın gururuyla bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşları ve İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarına, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.”

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÖMER FARUK KARATAŞ

"Çıktığı yolda yaptığı işler ve bıraktığı eserlerle Türk Milletine ışık tutan, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün aramızdan ayrılışından tam 80 yıl geçti. Ülkemizin içinde bulunduğu zor dönemlerde azim ve kararlılığını kaybetmeden verdiği mücadele sayesinde Türkiye Cumhuriyetini kuran büyük devlet adamı ATATÜRK, mazlum devletler için de büyük ilham kaynağı olmuştur. O’nun bizlere bir çok alanda miras bıraktığı eserleri yaşatarak gelecek kuşaklara aktarmak bizlerin en önemli görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü, ebediyete irtihalinin 80. Yıldönümünde minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz."

TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

"Hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesindeki tüm gücünü Türk milletine olan inancından ve güveninden alan Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Büyük Önder  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  yaktığı Cumhuriyet meşalesi  95 yıldır ülkemizi, milletimizi ve tüm dünyadaki insanları  aydınlatmaya devam etmektedir. Tarihin her evresinde kendisini parçalamaya, yok etmeye çalışanlar karşısında, ihanetlere, isyanlara ve her türlü kirli oyuna rağmen birlik olmayı başarmış bir millet olarak bugün de hiçbir güce boyun eğmeyeceğimiz herkes tarafından çok iyi bilinmelidir. Milletçe birlik ve beraberlik içinde elde ettiğimiz bu başarılar, ülkemizin geleceğinin ne denli parlak olduğunun da en somut göstergesidir. Ülkemizi, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koymuş olduğu  hedefimiz olan muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya ve birlik olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 80. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Devlet Adamı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz."

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2018, 20:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER