Gümüşhane'de Ramazan ayında gıda denetimleri arttı

Ramazan ayıyla birlikte Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı ekipler il genelinde faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı.

Gümüşhane'de Ramazan ayında gıda denetimleri arttı

Ramazan ayıyla birlikte Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı ekipler il genelinde faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı.

Vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri gıda kontrol görevlilerince yürütülen denetimlerde Ramazan ayı gibi dönemlerde tüketiminde artış görülen gıdalardan özellikle ekmek, pide, unlu mamuller, tatlı, şeker ve şekerli mamuller üretim ve satış yerleri ile gıda satış ve toplu tüketim yerlerine özel denetimler yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, vatandaşların daha temiz, daha sağlıklı ve daha güvenilir gıda tüketmesi amacıyla il genelindeki tüm gıda üretim, satış ve toplu tüketim noktalarının Ramazan ayı boyunca etkin şekilde denetleneceğini ifade etti.

Denetimleri en çok tüketilen ekmek ve ekmek çeşitleri, pastacılık ürünleri, şekerli mamuller ile gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde yoğunlaştırdıklarını kaydeden Birşen, denetimlerde Gıda Kontrol görevlilerinin işyerlerinin kayıt ve onay belgeleri, asgari teknik ve hijyen şartları, resmi evrakları, ürünlerin son kullanım tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşullarını kontrol ettiklerini söyledi.

Denetimlerin amacının vatandaşların güvenilir gıda tüketmesini sağlamak olduğunu ifade eden Birşen, “Gıda hareketliliğinin arttığı Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları Alo Gıda 174 hattını arayarak bildirmeleri, denetimlerimizin etkinliğini artıracaktır. Çiftlikten sofraya gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için yapılan bu çalışmaların yanı sıra tüketicilerimize de büyük görev düşmektedir. Tüketicilerimizin aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları ve tüketim sürecinde özellikle hayvansal gıdalarda muhafaza koşullarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Gıdaları satın alırken etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri, mutlaka seçici davranmaları gerekmekte" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER