Gümüşhane Kent Konseyi Türkiye’ye Rehberlik Yapacak

Gümüşhane Kent Konseyi tarafından hazırlanan CD’ler tüm il kent konseylerine ve İçişleri Bakanlığı yetkililerine gönderildi.

Gümüşhane Kent Konseyi Türkiye’ye Rehberlik Yapacak
Gümüşhane Kent Konseyi tarafından hazırlanan CD’ler tüm il kent konseylerine ve İçişleri Bakanlığı yetkililerine gönderildi.

Kurumsal yapısını tamamlayan kent konseyleri içinde ilk sıralarda yer alan Gümüşhane Kent Konseyi’nin 2010-2014 yılları arasındaki çalışmaları 358 slaytlık powerpoint sunusu haline getirilerek CD ortamına taşınırken, ayrıca Kent Konseyi Genel Kurulunca kabul edilen üç ayrı yönerge de yine CD ye kaydedildi.

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Müsteşar Sebahattin Öztürk, Müsteşar Yardımcıları ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü yetkililerine ve 81 il kent konseyi ile büyük ilçelerin kent konseylerine olmak üzere toplam 110 adet CD’nin ilgililere gönderildiğini söyledi.

Katılımcı demokrasinin gelişiminde kent konseylerinin çok önemli kuruluşlar olduğunu belirten Pir, “5393 sayılı kanun gereği kent konseylerinin, Belediye teşkilatı olan her yerde kurulması mecburidir. Gümüşhane olarak biz kurumsal yapımızı tamamladık. Önemli tecrübelere sahip olduk. Hazırladığımız CD ile tecrübelerimizi ve çalışmalarımızı tüm Türkiye ile paylaşmak istedik. Ayrıca, kuruluş aşamasında olan ya da kuruluşunda sorunlar olan kent konseylerine yardımcı olacağımızı ve rehberlik yapacağımızı da yazdığımız bir  mektupla hem İçişleri Bakanlığı yetkililerine, hem de tüm Türkiye’ye duyurmuş olduk. CD’leri 5 Kasım 2014 Çarşamba günü tüm adreslere postaladık. Umarım çalışmamız yararlı olur. Bu vesile ile Gümüşhane Kent Konseyi’nin kurulması aşamasında ve daha sonraki dönemlerde verdikleri desteklerden dolayı Gümüşhane Eski Belediye Başkanı Sayın Mustafa Canlı’ya ve Gümüşhane Yeni Belediye Başkanı Sayın Ercan Çimen’e teşekkür ediyorum.”  dedi.

GÜLTEKİN ŞENEL'DEN ZİYARET

Öte yandan Gebze Kent Konseyi Başkanı hemşehrimiz Gültekin Şenel de Gümüşhane programı sırasında Gümüşhane Kent Konseyi’ni ziyaret etti.

Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir ve Başkan Vekili Ömer Salantur’la görüşen Gültekin Şenel’e Gümüşhane Kent Konseyi çalışmaları hakkında bilgi verildi ve kent konseyi çalışmalarını içeren bir CD hediye edildi.


Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2014, 22:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER