Gümüşhane'nin çehresi değişecek

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, şehre kent meydanı oluşturmak için TOKİ ekibini Gümüşhane'ye getirdi. Ekip kent meydanı projesini şekillendirdi.

Gümüşhane'nin çehresi değişecek
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, şehre kent meydanı oluşturmak için TOKİ ekibini Gümüşhane'ye getirdi. Ekip kent meydanı projesini şekillendirdi.

Gümüşhane’de lokal çözümlerden ziyade proje bazlı genel çözümler üretmek istediklerini kaydeden Milletvekili Akgül, Okullar bölgesi olarak bilinen, aralarında Gümüşhane Lisesi ve Atatürk İlköğretim Okulunun da yer aldığı bölgeyi eğitim kampusu olarak düzenlemeyi düşündüklerini söyledi. Akgül, “Yakın bir zamanda yaşı ilerlemiş binalarımızı yenileyip bütün eğitim binalarımızı o kampusun içerisine taşımayı planlıyoruz. Ayrıca kamu hizmet binalarını bir yere toplamak istiyoruz” dedi.

“Halk Sağlığı’ndan, Atatürk Caddesine kadar olan alanı şehir meydanı olarak düşünüyoruz”

Gümüşhane’nin şehir merkezinin yeniden düzenlenmesi  için mega proje  çalışması başlattıklarını açıklayan Akgül, “Gümüşhane Şehir Projesi olarak adlandırdığımızı bu projemiz için hafta sonu teknik elemanlar ile birlikte tespitler yaptık. Halk sağlığı binasından aşağı Atatürk Caddesine kadar olan alanı şehir merkezi olarak düşünüyoruz. Tek bir proje halinde; Valilik ve Adliye Sarayları binalarını kaldırıp bu alanı kullanacağız.. Nasıl ki her şehrin bir meydanı, bir şehir merkezi varsa, bizde bu binaları kaldırarak,orada bir yapılandırma gerçekleştirebilirsek, kentin büyük bir ihtiyacı daha karşılanmış olur. Projemize Atatürk caddesinde ki dükkânlar da dâhil çok kapsamlı, paydaşları çok fazla olan zor bir proje. Bu paydaşları projeye dâhil ederek rızalarını almamız gerekecek. Güç ve uğraş isteyen bir proje” ifadelerini kullandı.

“TOKİ, Şehir Merkezi Projesi İçin Geldi”

Hafta sonu TOKİ’den ekiple birlikte bu projenin ön tespiti için bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen Milletvekili Akgül, “ Her ne kadar TOKİ ekibinin Çamlıca Mahallesine yapılacak olan 528 konut için geldikleri kamuoyuna yansısa da bu projemiz için geldi. O projenin ihalesi yapıldı, sözleşmesi imzalandı başlanacak. Gelmelerinin asıl amacı Şehir Merkezi projemizdi.  Bir çalışma yapılacak. Resimleri ortaya konduktan sonra ne kadar cazibesi olacak onu göreceğiz ve inşallah ondan sonra da kollarımızı sıvayarak bu işi gerçekleştirmek için gayret göstereceğiz. Böylece şehrimizi de yeniden düzenlemiş olacağız” diye konuştu.

“Proje Alanı İçerisinde Lokal Projelere İzin Verilmeyecek”

Akgül, sözlerini, “O bölgeler içerisinde kalan yerlerde herhangi bir kuruma herhangi bir çalışma yaptırmayacağız. Şehir Projemizin içerisinde olan alanlarda lokal projelere izin vermeyeceğiz” diyerek sonlandırdı.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER