Gümüşhane Türkiye, İran ve Azerbaycan Zirvesine Ev Sahipliği Yapacak

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, yakın dönemde yapılacak olan Türkiye, İran ve Azerbaycan üçlü zirvesinin Gümüşhane'nin ev sahipliğinde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Gümüşhane Türkiye, İran ve Azerbaycan Zirvesine Ev Sahipliği Yapacak
Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan uluslararası kimi toplantının Ankara yerine o bölgeye yakın illerde yapıldığından benzer toplantıların birininin de Gümüşhane'de yapılması yönünde söz aldıklarını söyledi.

Üstün, "Sayın Bakanımızdan bakanlığımızın dış temsilcilikleri ve yaptığı toplantılarla ilgili bilgi sunuşlarında belirli illerde yapılması planlanan Uluslararası toplantıların bir tanesinin Gümüşhane'de yapılmasını istedik. Böyle bir toplantının ilimizde yapılması ayrı bir heyecan ve canlılık getirecektir diye düşünüyorum. Sayın Bakanımız talebimize olumlu baktı ve yakın zamanda yapılacak olan uluslararası bir toplantının Gümüşhane de yapılabileceğinin bilgisini verdi" dedi.

Davutoğlu'nun "Biz Türkiye-İran-Azerbaycan, Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan üçlü mekanizmalarını Ankara'da yapmıyoruz, komşu illerde yapıyoruz. Son olarak Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan toplantısını Trabzon'da yapmıştık. Türkiye-İran-Azerbaycan'ı da yine bölgede düşünüyoruz. Bir toplantıyı da Gümüşhane'de yaparız. Bütün illerimiz dış politika girişiminden etkilenecekler" dediği öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2013, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER