Gümüşhane’de 117 Bin 600 Dekar Alan Sulanıyor 

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, Gümüşhane’de 2 Haziran 2022 tarihinde başlayan 2022 yılı sulama sezonunda toplam 177 bin 600 dekar tarım arazisinin sulanmasının devam ettiğini söyledi.

Gümüşhane’de 117 Bin 600 Dekar Alan Sulanıyor 

Yaptığı açıklamada Gümüşhane’de toplam 177 bin 600 dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2022 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 444 milyon TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini kaydeden Genel Müdür Akca, “Gümüşhane ilimizde sulama barajlarımız sayesinde çiftçilerimizin ürün yelpazeleri genişledi. Bu bereketli topraklarda hububat, yem bitkileri, patates, şeker pancarı, fasulye ve sebze ürünleri ekiliyor. DSİ olarak, tarım arazilerinin suya kavuşmasını, modern sulama sistemlerinin yaygınlaşmasını ve özellikle de su tasarrufu sağlanmasını çok önemsiyoruz. Gümüşhaneli çiftçilerimize suyu israf etmeden, bereketli bir sulama sezonu geçirmelerini diliyorum” dedi.

“Gümüşhane’de Kırsal Kalkınmanın Anahtarı Sulama Projeleridir”

DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden suyun yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturduğunu ifade eden Akca, “Ulaştığı her alanda adeta zincirleme bir reaksiyona sebep olan su, hem sektörel hem de sektörler arası hareketliliği tetikliyor. Suyun tarım ve sanayide yarattığı güçlü etki, geniş iş sahalarının doğmasına da vesile oluyor” diye konuştu.

Bu kapsamda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün ülkenin su kaynaklarının korunması, yönetilmesi, geliştirilmesi ve gelecek nesillere eksiksiz olarak aktarılması maksadıyla projeler üreten, Türkiye’nin en büyük yatırımcı kuruluşlarından birisi olduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “DSİ ülkemizin kalkınmasının kilometre taşlarından olup bir markadır. DSİ’nin hizmetlerinden faydalanmayan tek bir vatandaşımız yoktur. Su hayatın merkezinde olduğu gibi kalkınmanın da merkezindedir. Susuz bir kalkınmanın mümkün olmadığı aşikârdır.  Bu kapsamda sulama projelerimiz başta olmak üzere yatırımlarımızı en kısa zamanda tamamlayarak faydaya dönüştürmek, verimli topraklarımızın bereketine bereket katmak için çalışmaktayız. DSİ olarak modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koymaktayız. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükseltmektedir” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER