Gümüşhane'de Çevre Günü Nedeniyle Tören Düzenlendi

Gümüşhane’de, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Gümüşhane'de Çevre Günü Nedeniyle Tören Düzenlendi
Gümüşhane’de, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Meral Uçar, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Çevre ve Şehircilik Müdür Vekili Katip Çiçek, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş ve kurum personeli katıldı.

Vali Yardımcısı Uçar, burada yaptığı konuşmada, herkesin içinde yaşadığı çevrenin birer aktif parçası olduğunu belirterek, “Bu nedenle çevreye karşı sorumluluğumuz eşit derecededir.” dedi.

Teknolojinin gelişmesi ve modern kent yaşamı ile birlikte çevreye karşı duyarlılığın daha fazla artması gereken bir dönemde bulunulduğunu vurgulayan Uçar, şunları söyledi: “Birkaç yıl önce adını bile bilmediğimiz teknolojik gelişmelerle kullandığımız malzemeler, bugün hayatımızın olmazsa olmazı haline gelerek, hayatımızın merkezine yerleşmiş durumdadır. Bu yüzden, bu teknolojinin nimetlerini kullanırken, bunların çevreye verdiği zararları ne şekilde tonere edeceğimizi de öğrenmemiz gerekiyor.  Bizim gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras yaşanabilir bir çevredir. Hepimiz bu sorumluluk çerçevesinde hareket etmek zorundayız. Bu çevreyi ve bu doğayı hep birlikte kullanıyoruz ve onu hep birlikte korumak hepimizin görevidir. Ben, bir daha ki çevre gününe kadar çevreye karşı olan duyarlılığımızın ve bilincimizin arttığı bir yıl olmasını temenni ediyorum.”

Yapılan konuşmalardan sonra Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren okul yöneticileri ve öğrencilere ödülleri verildi.
Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2014, 21:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER