Gümüşhane’de Eğitim Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2013-2014 eğitim öğretim yılı ilk değerlendirme toplantısı Vali Dr. Yusuf Mayda başkanlığında Türk Telekom Fen Lisesinde yapıldı.

Gümüşhane’de Eğitim Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2013-2014 eğitim öğretim yılı ilk değerlendirme toplantısı Vali Dr. Yusuf Mayda başkanlığında Türk Telekom Fen Lisesinde yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Şahmettin Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Murat Şükrü Baş ve Mesut Olgun, Milli Eğitim Şube Müdürleri, ortaöğretim okul müdürlerinin katıldığı toplantı bir önceki yıldan daha farklı bir formatta gerçekleştirildi.

Toplantıda 12 ortaöğretim okulu müdürü okullarının geçen yılki YGS, LYS, eğitim öğretim faaliyetleri, sosyal, sportif ve kültürel çalışmaları, geçen eğitim öğretim yılının genel değerlendirmesi, 2013-2014 eğitim öğretim yılında yapacakları çalışmaların planlaması, çizilen hedefler, okulun donatım, malzeme, onarım çalışmaları ve ihtiyaçları, öğretmen ve personel durumları ve diğer istatistikî bilgiler paylaşıldı.

Toplantıda konuşan Vali Dr. Yusuf Mayda, gerek fiziki, gerek eğitim öğretim, gerek öğretmen ve personel açısından eksikliklerin giderildiğini belirterek, özellikle Milli Eğitime kapıları her zaman açık tuttuklarını ve idareci, öğretmen ve öğrencileri dinlediklerini söyledi.

Hedefi yüksek tutmak kadar realize etmeninde önemli olduğuna vurgu yapan Vali Mayda, “Okullarımız bunu iyi etüt ediyorlar. Okullarımızın akademik çalışmaları ve başarıları yanında sosyal, sportif ve kültürel alanda ki başarılarını da önemsiyoruz. Akademik alanda ki başarılarda yeterli olmuyor. Bunları değerler eğitimi desteklememiz gerekiyor. Bu nedenle okul yöneticisi ve öğretmenlerimize ciddi görevler de düşüyor.” dedi.

Sorumluluğu büyük olan öğretmenleri 45 dakika ders saati ile sınırlandıramayacaklarını dile getiren Vali Mayda, Gümüşhane’nin küçük olması nedeniyle öğretmen başına düşen öğrenci sayısının tabiri caizse özel okul seviyesinde olduğunu söyledi.

Dershaneye gidemeyen öğrencilere SODES ve diğer projelerin katkılarıyla kurs ve etüt desteği verildiğini, onların her alanda motivelerini sağladıklarını kaydeden Vali Mayda, “Öğretmenleri öğrencilerimize sevdiriyoruz. Öğrencilerin özgüvenlerini artırıcı çalışmalara yer veriyoruz. Katkılarından dolayı tüm eğitim camiasını kutluyor, öğretmenler gününü şimdiden tebrik ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” diye konuştu.


DERS BAŞARISINDA TÜRKİYE GENELİNDE 7. SIRADAYIZ

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş da konuşmasında kendilerine emanet edilen öğrencileri mükemmel bir şekilde yetiştirme mecburiyetinde olduklarını belirterek, okulların onarımlarının tamamlandığını, yeni eğitim kurumlarının inşaatının hızla devam ettiğini söyledi.

Okul ve pansiyonlarda değerler eğitimi, kurslar ve etüt çalışmaları, YGS ve LYS çalışmaları, sportif, kültürel ve sosyal çalışmalarının plan ve program dahilinde devam ettiğini dile getiren Aktaş, okullarda Sınav İzleme Komisyonları kurduklarını, yapacakları analizlerle okulların ve Gümüşhane’nin fotoğrafını net bir şekilde göreceklerini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Gümüşhane’de yer alan mesleki liselerin öğrencilerinin ders başarılarının Türkiye genelinde 7. sırada olmasının gurur verici olduğunu dile getiren Aktaş, “Bu başarıyı bizlere yaşatan öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve idarecilerini kutluyorum. Sayın Valimizin her zaman yanımızda olduğunu görmek bizleri motive ediyor. Bu nedenle kendisine şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle 24 Kasım Öğretmenler Gününün tüm öğretmenlerimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yaklaşık 2,5 saat süren değerlendirme toplantısında Türk Telekom Fen Lisesi müdürü Ömer Pir, Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi müdürü Cemal Karabulut, Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi müdürü Abdulhaki Turhal, Gümüşhane Anadolu Lisesi müdürü Öçel Şahin, Harşit Anadolu Lisesi müdürü Fatih Demirel, Sağlık Meslek Lisesi müdürü Adem Arslan, İmam Hatip Lisesi müdürü Yaşar Gül, Kanuni Ticaret Lisesi müdürü Galip Boz, Kız Meslek Lisesi müdürü Onur Aydın, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi müdürü Şakir Marancı, Ticaret Meslek Lisesi müdürü Nihat Olgun ve Anadolu Otelcilik Lisesi müdürü Hüseyin Türkfiliz yaptıkları sunumlarla okulların başarıları, sosyal ve kültürel aktiviteleri, hedefleri ve yapılacak olan çalışmaları masaya yatırıldı.
Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2013, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER