Gümüşhane’de gece gündüz oldu

Dün gece bir meteorun atmosferden giriş yaparken oluşturduğu değişik renkli ışıklar Gümüşhane’de gözlenirken bir anlığına da olsa gece karanlığı adeta gündüze döndü.

Türkiye’nin özelikle doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinde dün akşam saat 20.07’de birdenbire ortaya çıkan parlak ışık vatandaşların kısa süreli şaşkınlığına ve paniğe neden oldu.

Gümüşhane’de özellikle Kelkit, Köse ve il merkezinin köylerinde fark edilen olayda atmosferden giriş yapan meteorun önce yeşil sonra kırmızı ve ardından mavi ışık yayarak geceyi adeta gündüze çevirdiği anlar hem araç hem de güvenlik kameralarına yansıdı.

Vatandaşları heyecanlandıran o anların ardından çok sayıda vatandaş yaşanan bu durumun ne olduğunu merak ederken uzmanlar ilerleyen saatlerde atmosferden giriş yapan meteorun yanarak parçalanması sonucu dünyaya göktaşı düştüğünü ifade etti.

Gümüşhane'de en net görüntü ise twitter'deki Habib Kazan'a ait görüntü oldu. Erzincan-Kelkit karayolundan çekilen araç kamerasına ait görüntüde olay net bir şekilde görülüyor.

https://twitter.com/Habip785/status/1698037991036367257

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2023, 19:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER