Gümüşhane’de Hayvan Hareketleri Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Çiftçi Evinde Emniyet ve Jandarma teşkilatının yol kontrollerinden sorumlu personeline, kaçak ve belgesiz hayvan hareketleri bilgilendirme semineri düzenlendi.

Gümüşhane’de Hayvan Hareketleri Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Çiftçi Evinde Emniyet ve Jandarma teşkilatının yol kontrollerinden sorumlu personeline,  kaçak ve belgesiz hayvan hareketleri bilgilendirme semineri düzenlendi.

Toplantıda Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Necati Ceyhan  ve  Veteriner Hekim Cüneyt Turan  tarafından, hayvan ve hayvan maddelerinin kayıt ve hareketleriyle ilgili güncel mevzuatlar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Hayvan nakil yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte il içi sevklerde veteriner sağlık raporunun aranmayacağı, bunun yerine büyükbaş hayvanlarda pasaport, küçükbaş hayvanlarda nakil belgesi olması gerektiği, iller arası sevklerde ise bu belgelere istinaden düzenlenen veteriner sağlık raporunun mutlaka sevk esnasında bulundurulması gerektiği anlatıldı.

Toplantıda Su Ürünleri Mühendisi Lütfi Kolotoğlu tarafından, kaçak avcılık, avlanma yasakları ve akarsu, barajlarda denetim yapılırken dikkat edilecek hususlar hakkında verilen bilgi verildi.

İl Müdürü Edip Birşen, “Tüm yetiştiricilerimizin canlı hayvan ve hayvansal ürün naklederken herhangi bir cezai müeyyideye maruz kalmaması için ilgili yasa ve yönetmeliklerle belirlenmiş kurallara uymalarını önemle hatırlatıyoruz.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 00:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER