Gümüşhane’de Kadın ve Sağlık Çalışanlarına Şiddete Hayır yürüyüşü yapıldı

Gümüşhane’de, Halk Sağlığı Müdürlüğünce, ‘Kadına Şiddete Hayır, Sağlık Çalışanlarına Şiddete Hayır Yürüyüşü’ gerçekleştirildi.

Gümüşhane’de Kadın ve Sağlık Çalışanlarına Şiddete Hayır yürüyüşü yapıldı
Gümüşhane’de, Halk Sağlığı Müdürlüğünce, ‘Kadına Şiddete Hayır, Sağlık Çalışanlarına Şiddete Hayır Yürüyüşü’ gerçekleştirildi.

Kıbrıs Çarşısı'ndaki Toplum Sağlığı Merkezi’nden başlayan yürüyüşe, Vali Yardımcısı Şenol Turan, Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Çakıroğlu, Türk Kadınlar Birliği (TKB) Gümüşhane Şubesi Başkanı Aynur Çubukçu, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş öncesinde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, katılımcılara adım sayar, karanfil ve atkı dağıtımı yapıldı.

Vali Yardımcısı Turan, yürüyüş sonrası yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Kadınlarımızın şiddete maruz kalmamalarını ve olması gerektiği gibi baş tacı edilmelerini temenni ediyoruz. Artık kadına karşı şiddet haberleri duymak istemiyoruz." dedi.

Vali Yardımcısı Turan, etkinliğe katılan Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçu, Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Arzu Ay ve Eskibağlar Mahallesi Muhtarı Sevil Kullukçu’ya çiçek takdim etti.

Yürüyüşün ardından Toplum Sağlığı Merkezi’nde devam eden etkinliklerde, obeziteyle mücadele kapsamında sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite ile ilgili bilgilendirme yapılarak, kuru meyve dağıtımı yapıldı.

Toplum Sağlığı Merkezi’nde gün boyu devam etkinliklerde, isteyen vatandaşlara vücut kitle endeksi ölçümü, diyabet tespiti ve önlemeye yönelik kan şekeri ölçümü yapılmasının yanı sıra güvenli annelik ve anne sağlığına yönelik anemi taraması ile tuz ve şeker kullanımına yönelik bilgilendirmeler yapıldı, çevre sağlığı, ruh sağlığı ve kronik hastalıklarla ilgili afiş ve broşür dağıtıldı.
Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 23:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER