Gümüşhane’de Turizm Haftası kutlanıyor

Gümüşhane’de 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan 48. Turizm Haftası nedeniyle kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Gümüşhane’de Turizm Haftası kutlanıyor

16 Nisan’da Valilik ve Belediye Başkanlığı Makam ziyaretiyle başlayan hafta kapsamında Zigana Turizm Meslek Lisesi ziyareti ve öğrencileriyle söyleşi ve Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi ziyareti ve söyleşisi gerçekleştirilmişti.

Bugün yapılan kortej programı ise Belediye önündeki Fatih Parkından başladı. Atatürk Parkına kadar devam eden yürüyüşte öğrenciler ellerinde Gümüşhane’nin tarihi ve doğal güzelliklerinin fotoğraflarının yer aldığı dövizler taşıdı.

Atatürk Parkında halk oyunları gösterileri ve Gümüşhane Köprüleri ve Tarihi Çeşmeler” konulu fotoğraf sergisinin açılışından sonra etkinliğe Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Halil İbrahim Zeybek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, kurum amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Hafta kapsamında doğa yürüyüşü, 22 Nisan tarihinde Gümüşhane Üniversitesinde Doğa Turizm konulu panel ve mayıs ayı içerisinde kentin önemli turizm destinasyonları olan Limni Gölü Tabiat Parkı, Tomara Şelalesi Tabiat Parkı, Torul Kalesi Cam Seyir Terası, İmera Manastırı ve Süleymaniye Mahallesine gezi programları yapılacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER