Gümüşhane’den Adıyaman’a yardım eli

Gümüşhane İl Özel İdaresi tarafından görevlendirilen 12 kişilik ekip iş makineleriyle Adıyaman’daki depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor. 

Depremin 2. gününde Adıyaman’a gelerek arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları gibi birçok çalışmada yer alan Gümüşhane İl Özel İdaresi ekibi kent merkezindeki çalışmalarını tamamladıktan sonra köylerdeki enkaz kaldırma çalışmalarına devam ediyor.

Bölgede hizmet veren Gözde TV ekipleri de Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin Adıyaman köylerine hizmet veren 12 kişilik ekibinin çalışmalarını kayıt altına aldı.

Gözde TV kamerasına açıklamalarda bulunan ekip görevlilerinden Selim Ataman, 6 Şubat tarihli büyük depremler nedeniyle herkese geçmiş olsun dileklerini ileterek “Buraya Gümüşhane Valimiz Kamuran Taşbilek ve Genel Sekreterimiz Ekrem Akdoğan'ın emriyle gelmiş bulunuyoruz. Depremin ikinci gününden beri buradayız. İlk geldiğimiz anlarda bir ay boyunca şehir içerisinde kurtarma, moloz kaldırma, enkaz temizleme işleriyle uğraştıktan sonra koordinatör Valilerimizin bize vermiş olduğu talimatla köylere gelmiş bulunuyoruz. Köylerdeki çalışmalarımızda bir aydır devam ediyor. 14 köyü temizledik. Gümüşhane İl Özel İdaresi olarak 220'ye yakın enkaz temizledik ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. 6 kamyonumuz, 4 iş makinemiz ve bir lowbedimizle buradaki insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu süreç bitene kadar da buradayız emir doğrultusunda. İnsanların yanında olmaya devam edeceğiz. Adıyaman halkına ve tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” dedi.

Muhabirin “Çalışmalarınızı sürdürürken unutamadığınız bir hikaye var mıydı?” sorusuna cevap veren Ataman, “Depremin ilk zamanlarında bir enkazdan cenaze almak zorunda kalmıştık. Bir annenin kucağında iki kızıyla öldüğüne şahit olduk. O zamanlar çok etkilenmiştik. Çok zor bir olaydı ve onun gibi binlerce olaya rastladık burada. İnsan üzülüyor ama elimizden gelen de bir şey yok. Bir şeylere yardımcı olabildiysek, yapabildiysek ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

Link: https://www.gozdetv.com.tr/gumushaneden-adiyamana-yardim-eli-3982-haberi

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2023, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER