Gümüşhane’den deprem bölgesindeki kardeş okula ihtiyaç malzemesi

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ortaklığında hayata geçirilen “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) projesi kapsamında Gümüşhane’den deprem bölgesindeki kardeş okullara ihtiyaç malzemelerinin ikinci etabı da gönderildi.

Gümüşhane’den deprem bölgesindeki kardeş okula ihtiyaç malzemesi

Gümüşhane’deki okullar ÇEDES projesi ile Adıyaman’ın Tut ilçesindeki kardeş okulları ile irtibata geçerek belirlenen ihtiyaçlardan acil olanları hazırladı. Hazırlanan malzemelerden oluşan ilk tır geçtiğimiz Ramazan ayında gönderilirken ikinci TIR ise bugün Dumlupınar İlkokulu bahçesinden yola çıktı.

Okul yönetici ve öğretmenlerinin yardımları, tüm okul öğrenci ve velilerinin katkılarıyla deprem bölgesindeki afetzedelere ulaştırılmak üzere hazırlanan ve gönderilen 2 tır dolusu bin 550 kuru gıda kolisi, 500 koli su, 20 koli kitap ve kırtasiye ve 183 bin 357 TL nakit para yardımı Adıyaman’ın Tut ilçesindeki kardeş okullara dualar eşliğinde gönderildi.

Yine proje kapsamında Gümüşhane’de bulunan depremzede öğrenci ve velilerden oluşan 150 kişiye geçtiğimiz Ramazan ayında iftar yemeği verirken Mayıs ayı içerisinde de okullar depremzedeler yararına kermes ve çeşitli programlar düzenleyecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, ÇEDES proje koordinatörlerine, okul yöneticilerine, öğretmenlere, katkı sağlayan öğrenci ve velilere gösterdikleri dayanışmadan dolayı teşekkür etti.
 

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2023, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER