Ara
Gümüşhane
Kapalı
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8323 %0.04
50,6592 %0.56
6.155,16 % 0,74
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Güneş Enerjisi İle Tanışıyoruz

Güneş Enerjisi İle Tanışıyoruz

Gümüşhane Belediyesi Harcadığı Elektriğin Yüzde 50’sini Üretmek İçin Hazırlık Yapıyor

157
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
KAYNAK: Gümüşkoza Gazetesi

Gümüşhane Belediyesi yenilenebilir enerji üretimi kapsamında güneş enerjisi için harekete geçiyor.

Gümüşhane Belediye Meclisinin dün yapılan oturumunda gündeme gelen güneş enerji santrali kurulması kararı oy birliği ile kabul edilirken, kurulması planlanan santralin 1 MW gücünde olacağı öğrenildi.

Konu ile ilgili Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulunan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, santral kurulması için üç bölgede araştırma yapıldığını ve bu araştırmalar sonucunda Yenimahalle de bulunan Umut evlerinin arkasında ki alana karar verdiklerini söyledi.

Yapılması planlanan santralin 1 MW gücünde olacağını dile getiren Çimen, “Gümüşhane Belediyesinin aylık elektrik harcaması yaklaşık 150 bin lira civarında. Bunu yıllık olarak hesaplandığımızda 1 Milyon 800 bin lira ediyor. Bu santrali hayata geçirdiğimizde, belediyemizin kullanmış olduğu elektriğin yüzde 40 ila 50 civarındaki bölümünü biz üretmiş olacağız” dedi.

Gümüşhane Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Melih Çoban ise yapılan araştırmalar kapsamında Gümüşhane’de üç yerde teknik inceleme yaptıklarını dile getirerek, “Süleymaniye Mahallesi, Karşıyaka mesire alanı ve Yenimahalle’de teknik incelemelerde bulunduk. İncelemelerimiz sonrasında en uygun yer olarak TOKİ 3 olarak bilinen konutların yanında, Umut evlerinin üstündeki alanı belirledik. Hem açı olarak hem de güneş alma süresi olarak en uygun yer burasıydı. Öncelikle orada iş makineleri ile palyalama çalışması yapılacak. Panellerin koyulabileceği yollar oluşturulacak. Daha sonra izinleri alınıp, projesi hazırlanacak ve TEDAŞ’a sunulacak” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *