GÜSİAD, GTSO Başkanı Akçay’ı konuk etti

Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) salgın sürecinde interaktif olarak düzenlediği toplantılar kapsamında Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay’ı konuk etti.

GÜSİAD, GTSO Başkanı Akçay’ı konuk etti

Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) salgın sürecinde interaktif olarak düzenlediği toplantılar kapsamında Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay’ı konuk etti.

Gümüşhane'de İş Dünyası Gündemi teması ile düzenlenen programda Tekirdağ'dan, İzmir’e, Bursa'dan Kars'a, Antalya'ya, Konya'ya, Isparta'ya kadar Türkiye’nin dört bir yanından katılımcılar yer aldı.

Dijital platform üzerinden yapılan programda hemşeri iş dünyası üyelerine sunum yapan GTSO Başkanı İsmail Akçay, yeni tip koronavirüs salgını sonrasında yaşanan gündemi değerlendirdi.

Özellikle ticari faaliyetlerde yaşanan işlem hacmindeki daralmaya karşın devlet ve TOBB tarafından sağlanan desteklere yer veren Başkan Akçay, sonrasında Gümüşhane'deki yatırım potansiyeli olan başlıklara ilişkin bilgi verdi. Uzun yıllar GTSO da başkanlık görevini yürüten Akçay, özellikle Covid 19 sonrası yaşanan son gündemi değerlendirdi. 

Gümüşhane’de ana hatlarıyla fayans ve dış cephe yapı malzemeleri, tohum eleme, üretme ve paketleme üniteleri, sebze meyve kurutma depolama, dış cephe yalıtım ürünleri, hububat paketleme, yeni nesil yapı malzemeleri, tıbbi ve aromatik bitkiler, kauçuk zemin malzemeleri, pvc kapı ve yapı malzemeleri gibi başlıkların potansiyel yatırımlar olabileceğini ifade eden Akçay, Gümüşhane’nin altın bileğinin de pestil ve köme sektörü olduğunu, 1980’li yıllarda bir iki imalathane varken bugün 30 profesyonel fabrika ve tesis bulunduğunu kaydetti.

Başkan Akçay, metrekaresi 30-40 TL arası fiyatla belki de Türkiye’nin en ekonomik fiyatla, tüm altyapısı tamamlanmış Organize Sanayi Bölgesinde yatırımcılara yer sağlayabildiklerinin altını çizerek, madenler konusunda gelen sorulara da doğaya ve insana zarar veren herşeye hayır dediklerini fakat Gümüşhane'deki altın madenlerinin bu iki konuda teknik yeterliliklerin yeterli olduğunu düşündüklerini söyledi.

Gümüşsu fabrikası ile ilgili gelen soruya Başkan Akçay, bu konuda Belediye Başkanı Ercan Çimen’le görüşülmesi gerektiğini, üretim teknolojisinin gelişimine ve dolayısı ile ekonomik kaynağa ihtiyacı olduğunu düşündükleri şeklinde cevap verdi.

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın ise önümüzdeki günlerde Gümüşhane Valisi, Milletvekilleri ve Belediye Başkanları’nın katılımıyla sıralı etkinlikler yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Koronavirüs salgını sürecinde GÜSİAD olarak çalışmalarını kesintisiz  devam ettirdiklerini kaydeden Yalçın, “Geçtiğimiz hafta iş yerlerinin covid 19 tedbirlerini konuşmuştuk. Bu kez, Gümüşhane'de iş dünyasındaki süreçlere hakim, deneyimli GTSO başkanımız Sn.İsmail Akçay beyi konuk ettik. Oldukça verimli bir program gerçekleşti” dedi.

Programda ayrıca son haftalarda GÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Kesler’in “Arazi Toplulaştırma Esaslı Profesyonel Tarım" adıyla bir proje çalışması başlatılması konusu gündeme geldi. Bu konuda GTSO’nun görüşlerinin alınmasının ardından Niğde Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Zafer Ulutaş, Salyazı Eski Belediye Başkanı Mühür Uçar, GÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Tuna Coşkun ve GÜSİAD Gümüşhane Şube Başkanlığının da içinde olacağı bir proje takımı oluşturulmasına, Gümüşhane Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve DSİ’nin de içinde olacağı bir toplantının planlaması konusu gündeme geldi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER