Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8314 %0.02
50,7001 %0.62
6.190,03 % 1,31
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplandı

İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplandı

Gümüşhane İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Yardımcısı Cahit Karatepe’nin başkanlığında toplandı.

658
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Yardımcısı Cahit Karatepe’nin başkanlığında toplandı.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Belediye Başkan Vekili Muhammet Devran, İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, Devlet hastanesi Başhekimi Dr. Cemalettin Atalay, Eczacılar Odası Temsilcisi Kürşat Özkan katıldı.

Toplantıda, düşük randımanlı unlardan yapılan ekmeklerin, B gurubu vitamin yetersizliklerinin yüksek oranda görülmesine neden olduğu ve obezite, diyabet ve kalp damar hastalıkları başta olmak üzere birçok kronik hastalığın artışına zemin oluşturduğu ifade edilerek, toplumsal duyarlılığın oluşması için farkındalık çalışmalarının yapılacağı belirtildi.

Toplumun bilgilendirilmesi amacıyla toplu tüketim yerleri olan hastane, yatılı okul, askeri birlik ve öğrenci yemekhanelerinde ekmek israfı önleme planları oluşturulması, üretimin talebe göre planlanması, ekmeklerin fırınlarda ve satış yerlerinde uygun koşullarda saklanması, toplu yemek tüketim yerlerinde uygun ambalajla paketlenmiş küçük gramajlı ekmek verilmesi, self servis tezgâhlarında ekmeğin baş tarafta değil, yemeklerden sonra yer alması ve lokanta ile restoranlarda müşterilere tam tahıllı ekmek sunulmasına karar verildi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *