“İlk Evim, İlk İşyerim, İlk Evim Arsa” tanıtım tırı Gümüşhane’de

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen “İlk Evim, İlk İşyerim, İlk Evim Arsa” projesi tanıtım tırı Gümüşhane’de vatandaşlarla buluştu.

“İlk Evim, İlk İşyerim, İlk Evim Arsa” tanıtım tırı Gümüşhane’de

15 Temmuz Zafer Meydanı’nda kurulan tanıtım tırındaki TOKİ uzmanları proje hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Tırı ziyaret edenler, sanal gerçeklik (VR) gözlükleri sayesinde, daha önce yapımı tamamlanan TOKİ projelerindeki daireleri gezme imkanı buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak lanse edilen “İlk Evim, İlk İşyerim, İlk Evim Arsa” projesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştiriliyor. Projenin tanıtılması amacıyla şehir şehir gezen “İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Evim Arsa” tanıtım aracı ilk olarak Ankara’da kurulmuştu. Bugün akşam saatlerine kadar sürecek olan tanıtım tırının Gümüşhane’den sonraki adresi Rize olacak.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan “İlk Evim, İşyerim, İlk Evim Arsa” Projesi kapsamında ülke genelinde 250 bin sosyal konut, 1 milyon konut arsası ve 10 bin işyeri tahsis edilecek.

Gümüşhane özelinde ise “İlk Evim” projesi kapsamında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Köse ilçesinde 4.etap olarak 54 daire, Kürtün ilçesinde 44 daire, Özkürtün Beldesinde 88 daire, ArzularKabaköy Beldesinde 2.etap olarak 82 daire ve kent merkezinde henüz yeri belirlenmeyen alana 130 olmak üzere toplam 398 kount yapılacak.

“İlk Evim Arsa” projesi kapsamında Kelkit, Köse, Kürtün, Şiran ve Torul ilçelerinde arsalar satışa çıkarken “İl İş yerim” projesi Gümüşhane’de şimdilik uygulanmıyor.

Haber: Zeynep KAYA

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2022, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER