İŞKUR’un Çağrı Merkezi elemanı kursu başladı

Türkiye genelinde her ilde yaygınlaşmaya başlayan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) Gümüşhane’de uygulamaya geçti. 

İŞKUR’un Çağrı Merkezi elemanı kursu başladı

Türkiye genelinde her ilde yaygınlaşmaya başlayan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) Gümüşhane’de uygulamaya geçti. 

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından başlatılan kursa 50 kişi katılıyor. 1 Kasım’da başlayan kurs sonunda mezun olan kursiyerlerin yüzde 50’si Çağrı Merkezi bünyesinde istihdam edilecek.

Gümüşhane İŞKUR ile Arvato Telekomünikasyon A.Ş. arasında Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında Çağrı Merkezi Elemanı mesleğinde kurs düzenleniyor.

1 Kasım’da başlayan kursa 50 katılımcı katılırken, 3,5 ay sürecek eğitim 70 fiili gün ve 544 saat olarak gerçekleşecek. Bunun 1 ay, 22,5 gün ve 180 saati teorik eğitim bölümünden, 2,5 ay 45,5 gün ve 364 saati uygulamalı eğitim bölümünden oluşacak ve eğitim 7 Şubat 2020 tarihinde sona erecek.

Gümüşhane İŞKUR İl Müdürü Hikmet Kaya, projenin amacının iş gücü piyasasının talep ettiği niteliklerde iş gücünün yetiştirilmesi için kamu-özel sektör işbirliğinde teorik ve pratik eğitimlerin birleştirilmesini içerecek şekilde mesleki eğitimlerin düzenlenmesi kapsamında çalışmalar yapmak olduğunu söyledi. Bu sayede hem işverenler hem de iş arayanlar arasında iletişim sağlanacak” dedi.


MEGİP NEDİR?

Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP), 160 fiili iş gününü geçmeyecek şekilde planlanıyor. Bu eğitimlere katılan kursiyerler günlük 77 TL cep harçlığı alacaklar. İŞKUR, kursiyerlerin İş Kazası ve Meslek Hastalığı ile Genel Sağlık Sigortası Primlerini de karşılayacak. Bu kurslar işverenlere çalıştıracağı elemanı tanıma imkânı da sağlıyor. İşveren programa dahil olarak, işe almayı planladığı kişilerin mesleki gelişim ve deneyim kazanmasını gözlemleyebiliyor. Firmalar eğitime katılan kursiyerler için istihdam teşviklerinden de yararlanabiliyorlar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER