İşte “O an”ın fotoğrafı

Gümüşhane'de yaşayan doğa fotoğrafçısı Metin Aydın, fotoğrafçılıkta çok zor çekilen fotoğraflardan birisi olan yıldırım fotoğrafını kentin simgesi olan Kuşakkaya zirvesiyle bir araya getirerek yakaladı.

İşte “O an”ın fotoğrafı

6 yılı aşkın bir süredir Gümüşhane'de yaşayan ve 4 yıl önce başladığı fotoğraf sevdasıyla Gümüşhane’nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini fotoğraflayıp sosyal medya hesaplarından paylaşan Aydın’ın çektiği yıldırım fotoğrafı büyük beğeni topladı.

Fotoğraflarıyla kentin tanıtımına katkı sağlayan isimlerden birisi olan Aydın, son dönemde çektiği manzara fotoğraflarının yanında yaban hayatı ve dolunay fotoğraflarıyla da biliniyor.

Yüksek zoom kapasiteli makinesiyle Gümüşhane’de doğa ve manzara fotoğrafları çeken Aydın, Gümüşhane kent merkezini gece yarısı şehrin simgelerinden olan yaklaşık 2 bin metre rakımdaki Kuşakkaya zirvesinin arkasına düşen yıldırımla birleştirdi.

Yıldırım düştüğü anı yakalayabilmek için makinesini evinin balkonunda ayarlayarak onlarca kez deklanşöre basan Aydın, çok sayıda denemeden sonra yıldırımın en net halini fotoğraflamayı başardı.

Bu fotoğrafını tüm sosyal medya hesaplarından paylaşan Aydın’ın paylaşımı yüzlerce beğeni, paylaşım ve yorum aldı.

Doğayı çok sevdiğini ve gördüğü güzellikleri ölümsüzleştirerek diğer insanların görmesi için paylaşmak amacıyla bol bol fotoğraf çektiğini ifade eden Aydın, fotoğrafını nasıl çektiğini şu sözlerle açıkladı: “Evimin balkonunda otururken görüntüler hoşuma gitti fotoğrafını çekmeye karar verdim. Uzun pozlama tekniğiyle çok sayıda deneme yaptım. Çekim anıyla yıldırımın aynı ana denk gelmesi gerekiyordu. Sonunda birkaç kare yakalayabildim. Fotoğrafı görünce çok mutlu oldum. O kadar uğraş sonucu güzel bir şeylerin ortaya çıkması mutlu ediyor insanı.”

Gümüşhane’de 6 yıldır yaşadığını ve 4 yıldır da fotoğrafçılık yaptığını anlatan Aydın, “Fotoğrafa hep merakım vardı ve Gümüşhane’de başlamak nasip oldu. Gümüşhane doğa fotoğrafçılığı için çok uygun bir şehir. Gezip gördüğüm yerleri çevremdeki insanlarla da paylaşmak istedim. Bu yüzden makina alıp fotoğraf çekmeye başladım. Deneme yanılma yoluyla çekmeyi öğrendim. Doğa yürüyüşlerini çok seviyorum, fotoğraf çekmeyi de çok seviyorum. İkisi birleşince yaptığım yürüyüşler daha anlamlı hale geldi” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER