İşte yeni Covid-19 düzenlemeleri

İçişleri Bakanlığı'nın yeni genelgesiyle yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükseltildi.

İşte yeni Covid-19 düzenlemeleri

İçişleri Bakanlığı'nın yeni genelgesiyle yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükseltildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü kabine toplantısının ardından Covid-19 salgınıyla ilgili yeni kontrollü normalleşme sürecinde İçişleri Bakanlığı yayımladığı genelge ile detayları belirledi.

Dün açıklanan haritada çok yüksek riskli iller grubunda "Kırmızı" kategoride yer alan Gümüşhane'de yeni genelgeyle birlikte 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükseltildi, okul süresinde öğrenci, öğretmen ve çalışanları ilgili saat ve güzergah şartıyla muaf tutuldu.

Genelgeye göre 65 yaş üzer vatandaşlar yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuk ve gençler ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı bireylere sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı.

Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma 21.00-Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla, Cumartesi 21.00’den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde uygulanacak. 

Diğer yandan okulların açılmasıyla birlikte yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde Milli Eğitim Bakanlığınca yüz yüze eğitim/sınav yapması uygun görülen eğitim kurumlarının öğrenci/öğretmen/çalışanlarının durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ile çalışma/ders programını ihtiva eden belge ile belgelendirmeleri şartıyla, güzergah ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

Yine çok yüksek risk grubunda yer alan illerde bulunan yeme içme yerleri 10.00-20.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek olup işyeri içerisinde hizmet sunamayacaklar.

Halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde yeni bir karar alınıncaya kadar kapalı kalmaya devam edecek.

Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, kişi başına minimum 8 metrekare alan ayırmak, katılımcı sayısı 50’yi geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecek.

Çok yüksek risk grubunda yer alan illerde yeni bir karar alınıncaya kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinlik ertelenecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER