Kadın Kooperatifleri Tanıtım ve Farkındalık Semineri yapıldı

Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü Uygulama Esasları kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Gümüşhane Üniversitesi iş birliğinde “Kadın Kooperatifleri Tanıtım ve Farkındalık Semineri” düzenlendi.

Kadın Kooperatifleri Tanıtım ve Farkındalık Semineri yapıldı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen seminerde Sosyal Hizmet Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Tuğba Türkkan kadın kooperatifleri yoluyla kadınların ekonomik olarak güçlenerek özgüvenin gelişeceğini dile getirerek, gerçekleştirdikleri programın önemine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kadın Hizmetleri Birim Sorumlusu koordinesinde, Ticaret İl Müdürlüğü’nden Ticaret Uzmanı Aytaç Bostan, kadın kooperatifi nasıl kurulur,  kadınlar için kadın kooperatiflerin avantajları nelerdir, kurum olarak kadın kooperatiflerine verilen hibe destekleri başlıklarından söz etti.

İŞKUR İl Müdürlüğü’nden İş Meslek Danışmanı Uzmanı Ferah Bican Çelik ise meslek edindirme kurslarıyla kadınlara destek olarak meslek edinmelerini sağladıklarını dile getirdi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden Teknik Uzman Osman Akın da tarımsal üretimin önemine vurgu yaparken, tarım teşkilatı olarak kadın kooperatiflerine verilen hibe ve desteklerden, tarım kredi kooperatif marketlerinde kadın kooperatiflerine ücretsiz olarak ayrılan satış noktalarından bahsetti.

Gümüşhane Üniversitesi olarak kadınları iş ve eğitim hayatında daima desteklediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Kuruluş aşamasından bugüne kadar sürecin içerisinde bulunduğumuz kadın kooperatifimize desteğimizi devam ettiriyoruz. Üniversitemizin bilimsel bilgi birikimini özellikle kırsal alanların kalkınmasına yönelik projelerde yoğun olarak kullanmasını ve kadınların istihdamını artıracak her çalışmayı önemsiyor ve destekliyoruz. Üniversite olarak teknik ve bilimsel bilgi üretmenin yanı sıra aynı zamanda bu bilgiyi toplum yararına kullanmayı amaç ediniyoruz. Özellikle kırsal alanlarda kadınların ürettiklerini pazarlama konusunda da Kadın Kooperatiflerinin yanında olarak onlara desteklerimizi sürdürüyoruz. Bu amaçla da gerçekleştirilen Kadın Kooperatifleri Tanıtım ve Farkındalık seminerinde emeği geçenleri kutluyor, konuk katılımcılarımıza da paylaşımları ve sunumlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER