Kelkit 'Organik Tarım Havzası' Oluyor

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, ‘Kelkit Havzası’nın Organik Tarım Havzası ilan edilmesi ile çalışma başlattı.

Kelkit 'Organik Tarım Havzası' Oluyor
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, ‘Kelkit Havzası’nın Organik Tarım Havzası ilan edilmesi ile çalışma başlattı.

ORGANİK TARIM İÇİN KELKİT’İN POTANSİYELİ YÜKSEK

Türkiye’deki organik tarım yapılabilecek alanların sınırlı olduğunu vurgulayan Feramuz Üstün, ’’Ülkemizde ki organik tarım çalışmaları 1980 yılında başladı. Günümüzde artık insanlarımız raflarda organik ürünler arar oldu. Bu konuda çok ciddi bir Pazar potansiyeli var. Talebin karşılanabilmesi için organik üretimin artırılması gerek. Bunun içinde Organik Tarım Havzaları belirlenmeli. Kelkit Havzası hem iklim koşulları  hem toprak yapısı hem de coğrafya özellikleriyle Organik Tarım Havzası olarak ilan edilebilecek bir potansiyele sahip. Şu anda teknik olarak da Kelkit bölgesinde ciddi bir alt yapı hazır. Zaten Avrupa’nın en büyük hayvancılık projesinin Doğan Organik Ürünleri A.Ş. şu anda Kelkit’te faaliyete’’ dedi.

225 ORGANİK ÜRÜN ÇEŞİDİ

2003 yılında organik ürün çeşidinin 7-8 tane olduğunu günümüzde ise 225 çeşit organik ürün bulunduğunu da belirten Üstün, hem insan sağlığı açısından üretiminin gerekliliği hem de gerek ülkemizde gerekse dünyada ciddi bir pazarı olan Organik ürünlerin ülkemizde uygun olan Kelkit Havzası gibi alanlarda yapılmasının önemli bir hamle olacağını belirtti.

GIDA BAKANI MEHDİ EKER, KONUYA SICAK BAKIYOR

Bu konudaki tekliflerini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bütçe görüşmelerinde, Bakan Mehmet Mehdi Eker’e ilettiklerini de vurgulayan Üstün, Bakan Eker’in  konuya olumlu yaklaştığını ve fizibilite çalışmaları için bürokratlara talimat verdiğini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2012, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER