Kırsal Kalkınma Destekleri 2014 Yılında da Devam Edecek

Gümüşhane’de çiftçilere 2013 yılında 352 bin lira hibe desteği verildi.

Kırsal Kalkınma Destekleri 2014 Yılında da Devam Edecek
Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programının 2015 yılına kadar devam edeceğini söyledi.

Yaptığı açıklamada Kırsal Kalkınma Yatırımlarının amacının, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanılmasını yaygınlaştırmak olduğunu ifade eden Irkın, “Çiftçilerimizin daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek için çalışıyoruz.” dedi.

Gümüşhane’de 2013 yılında 9. etap programı kapsamında çiftçilere çeşitli tarımsal alet olmak üzere toplam 160 adet makine ve ekipman alımına 352 bin TL hibe desteği verildiğini söyleyen Irkın, “Geçmiş yıllardan bu güne kadar çiftçilerimize destek olmak üzere, bin doksan iki adet makine ve ekipmanına 2 milyon 632 bin TL hibe desteği sağlandı. Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ilimiz çiftçisine önemli ölçüde fayda sağlamıştır. 2014 yılında da çiftçilerimizin bu projelerden yararlanmaları için çalışmalarımız sürdürülecektir.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2013, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER