Mevlid Kandili mesajları

Gümüşhane'de iki cihan güneşi, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) dünyaya teşrif ettiği Mevlid Kandili kutlama mesajları.

Mevlid Kandili mesajları

VALİ ALPER TANRISEVER

“Yüce dinimiz İslam’ı bizlere öğreten, adalet, merhamet ve muhabbet peygamberi Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni, bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız.

Tüm insanlık âlemine bir kurtuluş müjdecisi olarak gönderilen, yaşantısıyla ve ahlâkıyla insanlığa örnek olarak insanlığın ufkunu aydınlatan Peygamber Efendimiz’in dünyayı onurlandırdığı bu mübarek geceyi, kendimizi sorgulamamız ve Allah’ın sonsuz merhametinden faydalanabilmemiz için bir vesile olarak görmeli ve en güzel şekilde değerlendirmeliyiz.

Bu vesileyle, Mevlid Kandili’nin ülkemize ve İslâm âlemine birlik, beraberlik ve huzur getirmesini Yüce Mevlâ’dan niyaz ediyor, tüm hemşehrilerimizin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı. 

Başkan Çimen, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümünü idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, mesajında şu ifadelere yer verdi: “İçerisinde bulunduğumuz hafta; İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) dünyayı şereflendirdiği haftadır. Sevgili Peygamber Efendimizin örnek hayatı ve davranışlarından dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararlı insan olmayı hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz. Bizim dinimiz kötülüklerden, zulümden, zararlı her şeyden uzak durmamızı; iyilik ve ihsana yönelmemizi emretmektedir. Bunların en güzel yolu ise yaratılanların en hayırlısı olan Peygamber Efendimizin (SAV) hayatını ve hadislerini örnek almamızdır. Bu vesileyle Mevlid Kandili, Peygamber Efendimizin (SAV) yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını hatırlamak, düşünmek ve anlamak için büyük bir fırsattır. Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğum günü bizim için müstesna bir gündür. Bu anlamlı gecenin barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyorum. Tüm milletimizin ve İslam âleminin Mevlid Kandili'ni en içten dileklerimle kutluyorum. Mevlid Kandini’nin ülkemize ve tüm insanlık âlemine sağlık ve esenlikler getirmesi temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin anıldığı, bizler için özel bir anlam taşıyan mübarek Mevlid Kandili’ne erişmenin sevinci içerisindeyiz. Mevlid Kandili, birlik, beraberlik ve sevginin pekiştiği, duaların kabul olduğuna inanılan özel bir gece olarak tüm İslam alemi için büyük bir öneme sahiptir. Bu özel gece, sevgili Peygamberimizin dünyaya teşriflerini yâd etmek, O’nun yüce ahlakını hatırlamak ve yaşantımıza daha fazla anlam katmak için bir fırsattır. İslam’ın hoşgörüsü ve merhametiyle dolu bu mübarek gecede, birbirimize daha çok kenetlenmeli, kardeşlik duygularımızı güçlendirmeli ve insanlık adına daha iyi bir dünya inşa etmek için çaba sarf etmeliyiz. Bu gecenin önemini de düşünerek en samimi duygularla edeceğimiz dualarımızda insanlığın huzur, barış ve refah içinde yaşamasını temenni ediyoruz. 

Bu vesileyle başta üniversitemiz akademik ve idari personeli ve sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

MHP İL BAŞKANI METE KAYA

“Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyayı teşrifini müjdeleyen Mevlid Kandili’ne ulaşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderilen ve insanların en hayırlısı olan Peygamber Efendimizin yeryüzünü şereflendirmeleri, insanlık tarihinin en müstesna, en önemli hadiselerinden biridir. O, hep iyilik ve güzelliği muştulamış, yeryüzünde güzel ahlakın, adalet ve faziletin timsali olmuş, barışın huzurun, hayır ve esenliğin yeryüzünde tesis edilmesini sağlamıştır.

İçinde bulunduğumuz çağda da, O'nun öğütlerine, telkinlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duymaktayız. Bu bakımdan Mevlit Kandil’ini, Peygamber Efendimizi ve onun bütün insanlığa vermiş olduğu mesajı layıkıyla anlamak için önemli bir vesile kabul etmeliyiz. Mevlid Kandili, Peygamberimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsattır. Bu nedenle, toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.

Müslümanlar için güzelliklere erişme, af ve mağfirete ulaşmanın vesilesi ve en kutlu yolu olan bu gecenin birlik ve beraberliğimize, dirlik ve düzenimize vesile olması temennisiyle; tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni en kalbi dileklerimle kutluyor, bu gecenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

"Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni, bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız.

Âlemlerin Efendisi Hz. Muhammed (SAV), örnek ahlakı  ile bizlere her zaman ışık olmaktadır. O, güzel ahlakı ile henüz Peygamberlik müjdelenmeden önce bile herkesin takdir ve beğenisini alan eşsiz bir kişiliğe sahipti. Bu yüzdendir ki Peygamberlik dönemi öncesinde bile kendisine “Muhammedü’l-emîn” yani “Güvenilir Muhammed” denilmekteydi. Hayatının her döneminde herkese karşı adaletli ve hoşgörülü davranan Hz. Muhammed (SAV), sadece sözleriyle değil davranışlarıyla da tüm insanlığa, iyi bir insan olmanın en güzel örneklerini göstermiştir. 

Sevgili Peygamberimizin evrensel mesajlarını, iman ve ibadet hayatını, yüce ahlakını, kardeşlik hukukunu, adalet anlayışını hayatımız boyunca hatırlamalı, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulması,  birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için her zamankinden daha çok gayret göstermeliyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, kıymetli hemşerilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin bütün dünyada adalet, huzur ve barışın teminine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”
 

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2023, 22:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER