Minik öğrencilerden “Çevrenin Sesine Kulak Ver!” sergisi

Gümüşhane Şehit Murat Akçay Anaokulunda eğitim gören 4 yaş A ve 5 yaş C grubu öğrencileri geri dönüşüme dikkati çekmek amacıyla geri dönüşüm malzemelerinden hazırladıkları ürünleri sergilediler.

Minik öğrencilerden “Çevrenin Sesine Kulak Ver!” sergisi

Şehit Murat Akçay Anaokulu Müdür Yardımcısı Burcu Orak, 4 Yaş A Sınıfı öğretmeni Özlem Yılmaz ve 5 Yaş C sınıfı öğretmeni Ayşegül Çalış’ın ortaklaşa yürüttükleri “Çevrenin Sesine Kulak Ver!” projesi kapsamında yıl boyunca yapılan etkinlikler sergilendi.

“Çevrenin Sesine Kulak Ver!” sloganıyla yola çıkılan projede her ay ele alınmak üzere hayvanlar, doğal afetler, tüketim alışkanlıkları, yenilenebilir enerji kaynakları, atık-çöp ve geri dönüşüm, ormanlar ve çevre kirliliği temaları belirlenerek sınıf içinde ve okul dışında çeşitli etkinlikler yapıldı.

Proje ile 3-6 yaş arasındaki çocuklara çevreyi daha iyi tanımalarını sağlamak, doğa sevgisini ve çevreyi koruma bilincini kazandırmak amaçlanırken ayrıca doğa için zararlı atıkların toplanması, toplanan atıkların geri dönüştürülerek farklı materyaller yapılması, kış mevsiminde yiyecek bulamayan hayvanlar için yemlikler tasarlanması, tüketim alışkanlıklarına dikkat çekerek enerji kaynaklarının verimli kullanımına teşvik edilmesi gibi etkinliklerle küçük yaşlardan başlayarak sürdürülebilir bir yaşam için farkındalık oluşturmak amaçlandı.

Sergiye Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, Müdür Yardımcısı Musa Uncu, şube müdürü Oltan Balyemez, okul müdürü Tahir Aslan, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER