Öğrenciler gazilerle buluştu

Gümüşhane Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu 2. Sınıf Öğrencileri gazilerle buluştu. 

Öğrenciler gazilerle buluştu

Gümüşhane Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu 2. Sınıf Öğrencileri gazilerle buluştu. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleşen programa Muharip Gaziler Dernek Başkanı Kıbrıs Gazisi Celil Tanguroğlu ile Terörle Mücadele Gazisi Baykan Aydoğdu katıldı.

Slayt gösterisiyle başlayan programın ilk konuğu Celil Tanguroğlu, “şehitlik ve gazilik” kavramları üzerinde durarak, annelerin askere gönderdiği yavrularının başına kına yakarak vatana kurban ettiklerini ve meşhur kınalı kuzular hikâyesini anlattı. 

Kıbrıs Barış Harekatı sırasındaki anılarını öğrencilerle paylaşan Tanguroğlu, “Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın vatan haline gelebilmesi için nice kınalı kuzularımız şehadete ulaştı ve ulaşmaya devam ediyor” dedi.

Terörle mücadele sırasında parmaklarını kaybeden gazi Baykan Aydoğdu da konuşması sırasında elini saklamasına rağmen öğrenciler parmaklarının neden olmadığı sorusunu sordu. Aydoğdu, “Değil parmaklar, nice yiğitler sizler rahat uyuyabilesiniz diye bu topraklar için canlarını verdiler ve vermeye devam ediyorlar” dedi.

Program öğrencilerin gazilere çiçek takdimiyle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER