Öğrenciler pestil ve kömeyle karşılandı

Yükseköğrenimleri için Gümüşhane Üniversitesini tercih ederek kente gelen öğrenciler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından barınacakları yurtlara girişlerinde Gümüşhane’nin marka ürünleri pestil ve kömeyle karşılandı.

Öğrenciler pestil ve kömeyle karşılandı

İl genelinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na (GSB) bağlı 9 yurtta 8 bin 452 kapasite ile öğrencilere hizmet veren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye’nin dört bir tarafından üniversite okumak için kente gelen öğrenci ve velileri yurtların girişlerinde tebessümle karşılayarak ikramlarda bulundu.

Gümüşhane’nin coğrafi işaretli yöresel ürünleri pestil ve köme başta olmak üzere meyve suyu, kuru pasta ve çay ikramında bulunulan öğrenci ve veliler karşılaştıkları manzara karşısında yetkililere teşekkür etti.

Gümüşhane’de bu yıl yurtlara müracaat eden öğrencilerin yüzde 100’ünün bu yurtlara yerleştirildiği öğrenilirken il merkezinde ve ilçelerde bütün kamu misafirhaneleri ihtiyaç durumunda devreye alınmak üzere hazır tutuluyor.

Yüksek öğrenimde eğitim görecek bütün öğrencilerin güvenliği ve diğer ihtiyaç, isteklerinin karşılanması noktasında devletin bütün imkanlarının seferber edildiği Gümüşhane’de GSB yurtlarını tercih eden öğrencilere barınma hizmetinin yanında sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetlerde de hizmet veriliyor, sanatsal ve eğitsel kurslar, sportif faaliyetler, geziler, moral geceleri, doğa yürüyüşleriyle gençler boş zamanlarını değerlendirirken kendilerini de geliştirebiliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER