Öğrencilere Kariyer Semineri

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Portekiz Miranda do Corvo Belediyesi ortaklığında yürüttüğü ‘Doğru Kariyer Mutlu Bireyler Projesi’ kapsamında meslek lisesi öğrencilerine kariyerle ilgili seminer verildi.

Öğrencilere Kariyer Semineri
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Portekiz Miranda do Corvo Belediyesi ortaklığında yürüttüğü ‘Doğru Kariyer Mutlu Bireyler Projesi’ kapsamında meslek lisesi öğrencilerine kariyerle ilgili seminer verildi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Murat Şükrü Baş, Şube Müdürleri Nusret Bulut, İsmail Hayal, Abidin Merdan, Kemalettin Karabulut, Garanti Bankası Müdürü Ersin Erdem, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Uzmanları, okul müdürleri, rehber öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Seminerde Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay ile İşadamı Zekai Araz iş ve hayat tecrübelerini ile kariyer konusunda ki deneyim ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Konuşmacılardan GTSO Başkanı Akçay, 1980 yılında iş hayatına atıldığını ancak Ticaret ve Sanayi Odasına bir yıllık bir süreç sonunda üye olabildiğini belirterek, bugün gelinen noktada bunun 5 dakikaya düşürüldüğünü ifade etti.

Odaya kayıt olurken kendisine ‘Bir gün buranın başkanı olacağım’ hedefini koyduğunu belirten Akçay, “Dün bizler herşeyden mahrumduk. Bugün siz değerli öğrenciler önünüze çıkabilecek olan fırtınalar öncesi sizleri uyaran Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü gibi bir desteğiniz var. Sizler tecrübeli insanların tecrübelerinden yararlanmalısınız. Biz sizlerin daha girişimci, paylaşımcı, eğitimli ve misyon sahibi olmanızı istiyoruz. Kariyer planlaması okul yıllarında başlar ve hayat boyu devam eder. Unutmayın ki öğrenmenin yaşı da, zamanı da ve sonu da yok.” dedi.

İşadamı Zekai Araz ise hayatından ibret verici öykülerle süslediği konuşmasında gençlere risk almaları gerektiğini, her şeyden önce başarılı olmak için inançlı olmanın gerektiğini, hayal etmenin yanında hayalleri gerçekleştirmenin ilk şartının da ilk adımı atmak olduğunu söyledi.

Program sonunda Akçay ve Araz’a plaketlerini takdim eden Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Murat Şükrü Baş ise Gümüşhane’nin iş hayatına yön veren bu iki değerli insanı tanımaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Milli Eğitim ailesi olarak gençlere her şeyi öğretebildiklerini ancak önemli olanın edinilen bilgilerin davranış haline getirilerek hayata geçirilmesi olduğunu vurgulayan Baş, bunu sağlayan ve Gümüşhane’de her zaman yanlarında olan Akçay ve Araz’a teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2014, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER