Öğretmen Okulları 166 Yaşında

Öğretmen Okullarının 166. kuruluş yıldönümü Gümüşhane’de düzenlenen bir programla kutlandı.

Öğretmen Okulları 166 Yaşında
Öğretmen Okullarının 166. kuruluş yıldönümü Gümüşhane’de düzenlenen bir programla kutlandı.

Gümüşhane Kültür Merkezi’nde düzenlene programa Vali Dr. Yusuf Mayda, Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, İl Milli Eğitim Müdür Müdürü Murat Yazıcı, daire amirleri, milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Vali Dr. Yusuf Mayda ise öğretmenlerin kendi yaşadıkları idealizmi yetiştirdikleri gençlere de aktarmasının devlet ve toplum için önem arz ettiğini belirterek, toplumun mimarının öğretmenler olduğunu söyledi.

Öğretmen okulları da bu anlamda hizmet vermiştir. Öğretmenlerimizden bu alanda beklentilerimizde şunlardır. Sadece akademik bilgilerle değil gençlerimizi sosyal aktivitelere, güzel sanatlarla, kültürel etkinliklere yöneltmelidirler.  Öte yandan eğitimin hem kız hem erkek evlatlar açısından olabildiğince tamamlanmasını istiyoruz. Toplumda hizmet gören tüm vatandaşlarımızın ve tüm meslek gruplarının yüksek öğrenim görmelerini istiyoruz. Öğretmen okullarımızın 166. Kuruluş yılını Kutluyorum, tüm öğretmenlerimize saygılar sunuyorum.” dedi.

Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın ise “Ben bir öğretmen çocuğu olup,  ailesinde önemli bir oranda öğretmen olan bir ailenin çocuğu olarak öğretmenlerinin karşısına siyasal yada başka bir kimlik edasıyla çıkmayı kendime uygun görmedim. Beni böyle yetiştiren başta babam olmak üzere tüm rahmete ulaşmış öğretmenlerimize, bugün hizmet eden öğretmenlerimize öğretmen okullarında okuyan kardeşlerimize ve hayatta olanlara başarılı bir süreç dilerim. Rahmete ulaşmış öğretmenlerimizle beraber hem misaki milli sınırları içerisinde hem de dünyanın her yerinde yemen de Bosna da Bağdat ta şehit olan şehitlerimize Allah’ tan rahmet diliyorum. Olmazsa olmaz kural olan bir toplumun gelişmesinde toplumun katmanları arasında ilişkilerin yönlendirilmesinde ve şekillendirilmesinde ailenin fonksiyonu kadarda öğretmenlerin ve okulların fonksiyonları vardır. Bu bilinçle ilimizde de eğitim kadrosuyla beraber eğitim alt yapısında önemli bir oranda yeni yetişecek neslin sağlıklı eğitimli ve başarılı olması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.  Hamdolsun ki okullarımızın önemli bir oranda eksiklikleri fiziki alt yapısı tamamlandı. 5-6 yıl önce de branş öğretmenleri ağırlıklı olmak üzere öğretmen kadromuzda ciddi bir oranda tamamlandığında yıllar önce 70-80 li sıralarda olan üniversiteyi kazanma oranı sevgili gençler bugün Türkiye’de ilk 10 dasınız. Sizleri yetiştiren öğretmenleriniz le beraber anne ve babanızı da yürekten tebrik ediyor, sizleri de gözlerinizden öpüyorum.” diye konuştu.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Cemalettin Karabulut, dünyanın her yerinde eğitim olgusunun vazgeçilmez unsuru olarak kabul edilen öğretmenler için büyük anlam taşıyan Öğretmen Okullarının 166’ıncı Kuruluş Yıl Dönümü’nü birlikte kutlamanın sevinci ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Karabulut, “Günümüze kadar çeşitli isimler altında faaliyet gösteren öğretmen okulları; mesleki birikim ve heyecanının kazandırıldığı, birlik ve beraberlik duygularının gönüllere nakış gibi işlendiği, körpe beyinlerin vatan ve insan sevgisiyle şekillendirildiği, sadece öğretmenleri değil, geçmişte yaşanan yokluk dönemlerinin olumsuz şartları içerisinde kaybolup gidecek binlerce yeteneğin şair, yazar, sanatçı, bilim adamı, kısacası birer aydın olarak yetiştirdiği, insanlığa eğitim yuvaları kimliği ile, önemli görevlerini yerine getirmiştir.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından program Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri düzenledikleri skeç, şiir sunumu, Türk Halk Müziği ve Halk Oyunları gösterisi ile sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER