Öğretmenler Günü mesajları

Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Öğretmenler Günü mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Başöğretmenliği” kabul edişinin yıl dönümü olan ve her yıl büyük bir coşku ile kutladığımız 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü sevgi ve içtenlikle kutluyorum.

Türkiye’nin aydınlık geleceğinin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgiyle, bilgiyle donatıp, erdemli bireyler olarak geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için fedakârca çalışan öğretmenlerimiz, dünyanın en kutsal mesleklerinden birisini ifa etmektedirler. Geleceğimizin omuzlarında yükseldiği öğretmenlerimiz, bulunduğu her ortamda mum misali kendi yanarak etrafını aydınlatan bu kutsal görevi yurdun dört bir yanında fedakârca yapmaktadırlar.

İnsan yetiştirmek gibi ulvi bir görevi ifa eden öğretmen, dünyanın her yerinde saygıdeğerdir ama bizim kültür ve medeniyetimizde, öğretmen çoğu zaman anne ve babanın önüne geçecek kadar saygıdeğerdir. “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” ifadesinde tecessüm eden bir geleneğin temsilcileri olarak bizler, öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu ancak ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen ve öğrendiklerini ülkesi, milleti ve kendisi yararına rahatça uygulayabilen bireyler olarak kendimizi yetiştirmek kaydıyla ödeyebiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, tüm öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam dilerken, milletimizin ilim, irfan ve bilgi membası olan tüm öğretmenlerimizi en kalbi sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Öğretmenlik; gücünü sevgiden alan, emek, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Büyük bir fedakârlık ve özveriyle geleceğimizin teminatı çocuklarımızı bir cevher gibi işleyerek yetiştiren; onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, milli ve manevi değerlerimizi öğreten, vatan ve millet sevgisini aşılayan öğretmenlerimiz toplumumuzda ve gönüllerimizde müstesna bir yere sahiptir.

En zor şartlarda dahi ülkemizin her köşesinde görev yapan öğretmenlerimizin büyük bir emekle yetiştirdiği gençlerimiz; ülkemizin fikri gücüne güç katacak, öncü ülke olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye’yi daha güçlü ve müreffeh yarınlara taşıyacaklardır. Dolayısı ile dün olduğu gibi bugün de öğretmenlerimiz; değişimin, gelişimin, yenilenmenin anahtarı konumundadır.
“Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” ifadesiyle öğretmenliğin ne denli kutsal vazife olduğunu vurgulayan bir inancın temsilcileri olarak bizler, öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyeceğimizin şuurundayız. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu önemli günde bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor; hemşerimiz, Şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz ve Şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın kızımız başta olmak üzere terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.”
 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, öğretmenin öğrettiğinden ziyade, yetiştiren, eğiten, terbiye eden; öğrencisinin içindeki cevheri sabırla açığa çıkaran ve işleyen kişi olduğunu kaydederek, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bulunduğu her ortamda mum misali kendi yanarak etrafını aydınlatan öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kutlu görevin yılmaz temsilcileridir. Öğretmenlerimiz, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirerek, görevlerin en soylusunu icra ederler. ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyebilen bir geleneğin temsilcileri olarak bizler, öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu hiçbir zaman layıkıyla ödemeyeceğimizin farkındayız. İşte bu yüzden kutsal bir göreve sahip olan öğretmenlerimiz, bizler içinde son derece önemli ve değerlidir. Bu düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu önemli günde tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor ve 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden tebrik ediyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“24 Kasım 1928’de Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği unvanı verildi. 1981 yılından bu yana bizler de her yıl 24 Kasım’ı ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlamaktayız. 

Öğretmenlik; vatanperver, bilinçli, birikimli, maddi ve manevi değerlere öncelik veren kuşakların yetiştirilmesini amaçlayan en kutsal mesleklerden birisidir. Bilindiği gibi Hz. Ali ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ derken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ‘En büyük savaş, cehaletle yapılan savaştır’ diyerek, öğretmenlik mesleğinin kutsallığına dikkat çekmişlerdir. 

Öğretmenler vatanına, milletine ve insanlığa faydalı bireyler yetiştirmek için en yüksek gayreti gösteren ve öğrencilerinin masum zihinlerini iyiden, doğrudan ve güzelden yana olan duygularla ilmek ilmek işleyenlerdir. Gümüşhane Üniversitesi olarak bizler de bir milletin geleceğini tayin eden şüphesiz o milletin eğitimcileridir, ilkesiyle hareket ederek vatanına ve milletine bağlı, donanımlı bireyler yetiştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 

Bu vesileyle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin 2023, 2071 vizyonunda mihenk taşı olan tüm öğretmenlerimizle birlikte, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştiren Üniversitemiz akademik camiasının, yurt içinde ve yurt dışında görev yapan öğretmenlerimizin bu özel gününü el kalbi duygularımla kutluyorum. Başta hemşerimiz Necmettin Yılmaz olmak üzere terör saldırılarında ve görevleri sırasında kaybettiğimiz şehitlerimize ve ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi de tek tek saygı, minnet, rahmet ve şükranla anıyorum. 

24 Kasım Öğretmeler Gününüz kutlu olsun…”
 

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MİRAÇ SÜNNETCİ

“Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde gelecek nesillerimizi yetiştirmek için özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum. 

Kültürün ve medeniyetin temelini eğitim-öğretim oluşturur ve onun yapıcısı da öğretmendir. Kültür ve medeniyet seviyesini yükseltmiş milletlerin en temel ölçüsü öğretmen ve eğitime verdiği değer ile anlaşılmaktadır. Yarınlarınımızın daha aydınlık olması eğitime ve öğretmene verdiğimiz değer oranında artacaktır. 

Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de yüksek bir mesleği icra eden; sevgi ve fedakârlık timsali olan öğretmenlerimiz, gerçekleştirdikleri eğitim öğretim faaliyetiyle ülkemizin geleceğini şekillendirmektedir. Demokrasinin ve evrensel değerlerin özümsenerek yaşam biçimi olarak benimsenmesi, millî ve manevi değerlerimize bağlılığın artırılması eğitimle gerçekleşecek ve ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine ulaşmasında en büyük pay hiç kuşkusuz öğretmenlerimize ait olacaktır. 

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır." dediği öğretmenlerimiz; "Hocamın atının ayağından sıçrayan çamur, kaftanıma süstür." düşüncesini düstur edinen medeniyetimizde tarih boyunca her zaman değerini bulmuş ve yüreğimizi en müstesna yerinde yer almıştır.  

Yurdumuzun her köşesinde fedakârca görev yapan, en zorlu şartlarda dahi mesleklerini sevgiyle icra eden öğretmenlerimiz, her türlü övgü ve takdire layıktır. 

Bu anlamlı gün vesilesiyle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, memleketimizin her köşesinde görevini vatan aşkıyla bir fiil icra eden öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü bir kez daha en içten dileklerimle kutluyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKANI AV. CELALETTİN KÖSE 

“Modern, çağdaş, kalkınmış, mutlu ve güvenli bir toplum olmanın yolu eğitimden geçer. “Hz. Ali; ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözüyle öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır. Bu yüzden öğretmenlik mesleği mesleklerin en kutsalıdır.

Ülkelerin ve toplumların en önemli gücü, en büyük zenginliği, nitelikli, iyi eğitimli, çalışkan, yeniliklere ve rekabete açık insan kaynağıdır.

Öğretmenlerimiz, nitelikli insan kaynaklarının oluşmasında, gelişmesinde ve yetişmesinde; dolayısıyla geleceği inşa etmek noktasında en büyük paya sahiptirler.

Öğretmenlerimiz; asli görevleri olan eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra vatan, millet, insan ve doğa sevgisi, dürüstlük, çalışkanlık, özgüven gibi insanî ve evrensel değerleri aşılayarak bizleri hayata ve geleceğe hazırlamakta, toplumumuzun şekillenmesinde önemli bir rol üstlenmektedir.

Bugün okul sıralarında oturan yavrularımız, geleceğin siyasetçileri, bürokratları, bilim adamları, sanatçıları olacak; geleceğin modern Türkiye’sini inşa edecek ve yöneteceklerdir.

Dolaysıyla müreffeh ve her yönden gelişmiş bir Türkiye, ancak eğitime ve öğretmenlerimize verdiğimiz değer nispetinde tesis edilebilir.

Öğretmenlerimizin ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakârca görev yaptıklarını görüyoruz, biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağdaş, demokratik, milli ve manevi değerlerimize bağlı yetiştirilmesinde, dolayısıyla ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde öğretmenlerimizin gösterdikleri özveri ve emeğe teşekkür ediyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, kutsal görevlerini aşkla, şevkle ifa eden değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum.

 Bu vesileyle ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, tüm eğitim çalışanlarımıza ve emekli olmuş öğretmenlerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ 

“Türk milletinin geleceğini hazırlayan ve şekillendiren muhterem öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nde; sevgiyle, hürmetle üzerimizdeki emeklerini ve haklarını bir kez daha anmanın kıvancını yaşamaktayız.

Dar ve köhne kalıpları aşarak, modern bir toplumun inşa edilmesinde çok büyük katkıları olan öğretmenlerimizin milletimiz için hayati ve vazgeçilmez bir önemi bulunmaktadır.

Aziz millet fertlerinin bilgide, inançta, sosyal yaşamın ilkelerini paylaşmada, takındıkları müşterek tavırda ve benimsedikleri hedeflerde belirleyici ve yönlendirici olan öğretmenlerimizin önemi ve kıymeti çok büyüktür.

Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yeni nesillerin, öğretmenlerin eseri olacağının ifadesi, bu kutlu görevi yürütenlerin aldıkları sorumluluğun ve kendilerine verilen değerin açık bir göstergesidir.

Ne var ki, en başta geçimlerini sağlamakta zorluk çeken öğretmenlerimizin birçok sorun ve sıkıntıları olduğu hepimizin malumudur.

Çocuklarımızı eğiten ve geliştiren, analitik düşünme ve bakış açısını kazandıran, şefkatli davranış ve mütevazı bir duruşla çok önemli bir görev icra eden öğretmenlerimizin sorunları, iyice kronik bir hal almış durumdadır.

Özverinin sınırına gelmiş olan bir dayanma gücüyle ayakta kalmaya çalışan öğretmenlerin meseleleri, sorumluluk ve ciddiyetle bir an önce ele alınmalıdır.

Bunalım geçirmekte olan milletlerin gelecek idealinin belirsizliklere saplanacağını, hayal kırıklığına uğramış toplumlarda çözülmenin başlayacağı ilk yerin ahlakta görüleceğini ve öğretmenler olmadan bu tehlikelerle başa çıkabilmenin çok zor olacağını anlamak gerekmektedir.

Eğitim yoluyla kendi varlığının öznesi olmayı öğrenen insanımız, akıl yoluyla tutkuları denetim altına alan bir olgunluğa da sahip olacak ve sorunları çözen bir iradeyi her daim gösterebilecektir.

Eleştirisel ve yenilikçi düşüncenin, milli kültür ve tarih şuuruyla iç içe geçmesiyle, dününe sahip çıkan, bugünün farkında olan ve yarınlarda da bağımsız yaşama konusunda asla pazarlık yapmayacak olan zihniyetlerin yetişebilmesi elbette öncelikle öğretmenlerimizle mümkün olacaktır.

Zihinsel bir etkinlik olduğu kadar, ahlaksal bir süreçte olan eğitim; aynı zamanda birlikte yaşama ve milli birlik ve beraberliğimizin temellerinin atıldığı bir alan olması bakımından da çok önemli bir işlevi icra etmektedir.

İçinden geçtiğimiz dönemde, sahnelenen ve milletimizin kahir ekseriyetini endişelendiren rezaletlerin ve ayrıştırıcı emellerin gelecekte tekrar etmemesi, ancak ve ancak değerli öğretmenlerimizin milli bilinci evlatlarımıza vermesiyle mümkün olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle vatanımızın her yöresinde görev yapan ve uzun yıllar çalışarak emekli olmuş öğretmenlerimizin "Öğretmenler Günü'nü" en iyi dileklerimle kutluyor; hepsine en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Görevi başında hain saldırılar sonucunda şehit düşen ve ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcilerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükranla yâd ediyorum.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında yer alan öğretmenlik mesleği   özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli saygın bir meslektir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı için koyduğumuz ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefimize ulaşmanın yolu, bu değerli mesleği kendine görev edinen siz değerli öğretmenlerimizin yetiştireceği   ülkemizin milli ve manevi değerlerine bağlı, cesaretli, bilgili, bilgiyi hayata geçirebilen, kendine güvenen, araştıran ve sorgulayan gençlerimizden geçmektedir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğimizin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Öğretmenlerimiz bu ülkenin milli birlik ve beraberliğimizin de en büyük teminatıdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anarak, bu kutlu görevi sürdüren tüm öğretmenlerimizin de 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.”

EĞİTİM-BİR - SEN ŞUBE BAŞKANI HABİB TANIŞ

“Gelecek için eğitim, eğitim için öğretmen vazgeçilmezdir.

Ülkemizi ve milletimizi geleceğe taşıyacak olan nesillerin ruh, fikir ve bilgi dünyasını inşa eden, sorumluluğu yüksek, aynı ölçüde değeri de büyük olan öğretmenlik mesleğinin belli bir tarih aralığına sıkıştırılmadan hak ettiği değeri görmesi, öğretmenlerimizin emeğinin karşılığını alması geleceğimizin teminatıdır.

Eğitimin evreleri değişir, öğretmenin önemi değişmez. Tüm başarılı eğitim sistemlerinin en büyük aktörü öğretmendir. Öğrenci başarısının üzerindeki en etkin faktör de öğretmendir.  Öğretmenlik, idealist insanların icra ettiği bir fedakârlık mesleğidir. Salgın sürecinin başından beri öğretmenlerimiz her hâlükârda eğitim yapmaya çalışarak idealizmini, zor şartlar altında bile öğrencilerine bir şeyler öğreterek fedakârlığını ortaya koymuştur.

Teknolojinin ve eğitim materyallerinin öğretmen olduğunda bir zenginlik, öğretmen olmadığında dekordan öteye gitmediği, bu süreçte bir kez daha tecrübe edilmiştir. Sanalın asla gerçeğin yerini tutmadığı, uzaktan eğitimin çok sınırlı kaldığı, öğretmen-öğrenci etkileşiminin bir hazine kadar kıymetli olduğu herkesçe bir defa daha görülmüştür.

Tarihimizin her döneminde büyük sorumluluklar üstlenen, gördüğü itibarla zamana yön veren öğretmenlik, gelecek hedeflerimizin lokomotifidir. Ancak, milletimizin hazinesi, çocuklarımızı emanet ettiğimiz, geleceği elleriyle şekillendiren öğretmenlerimiz, sorunlarını kökten çözecek, manen mesleği daha da yükseltecek, madden hak ettiklerini takdir edecek bir beklenti dönemindedir.

Bu umutlu bekleyiş görülmeli, öğretmenin sesi bir gün değil, her gün duyulmalı; öğretmenin gördüğü zararın geleceğimiz adına büyük bir risk olduğu artık bilinmelidir. Bu açıdan, öğretmenlik meslek kanunu, mesleği maddi ve manevi boyutlarıyla ele almalı; mesleğe yeni bir çehre, güçlü bir gelecek kazandırmalıdır.

Mesleğe ilk girişten ayrılışa kadar öğretmenlik mesleğinin statüsü yükseltilmeli, niteliği geliştirilmelidir. Öğretmenliğin tanımından haklarına, meslek standartlarından ilkelerine kadar her husus Türkiye’nin gelecek vizyonu ve hedeflerine yakışır içerikte düzenlenmelidir.

24 Kasım, öğretmenleri sadece hatırlama değil, anlama günü olmalıdır.”

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2021, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER