Okullarda Seçim Heyecanı Başladı

Gümüşhane’de Kasım ayı sonlarında yapılacak İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimi öncesinde, ilçeler temsilcilerini gizli oyla belirliyor.

Okullarda Seçim Heyecanı Başladı
Gümüşhane’de Kasım ayı sonlarında yapılacak İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimi öncesinde, ilçeler temsilcilerini gizli oyla belirliyor.

Merkez ilçe temsilcileri için Rehberlik Araştırma Merkezi salonunda düzenlenen seçime İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Murat Eskicioğlu, Adem Doğan, Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Onur Aydın, İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Eyyüp Zengin, Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Adem Başer, rehber öğretmenler ve okul meclis başkanları katıldı.

Seçim öncesinde merkez ilçedeki 25 okulun meclis başkanına seslenen Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Eskicioğlu, Milli Eğitim Bakanlığımız Okul Meclisleri projesi ile ilgili amaçlarını ve hedeflerini anlattı.

Demokrasinin sadece sandıkta gerçekleşen bir sistem olmadığını belirten Eskicioğlu, “Hayatın her alanında bu kültürü yerleştirmek gerekmektedir. Seçim; yani seçmek ve seçilmek önemli bir merhaledir. Bugün burada önemli bir çalışmayı, tarafsız ve sağlıklı bir sonuca bağlayacağız. Seçilemeyen gençleri saygı ve hoşgörü ile sonucu karşılaması demokrasiyi önemsediği anlamına gelmektedir. Bütün temsilci öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

Eskicioğlu’nun konuşmasının ardından başkanlığını İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Eyyüp Zengin, katip üyeliklerini Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi Rehber Öğretmeni Bahadır Oğur ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdür Yardımcısı Şükür Sünnetçi’nin yaptığı divan başkanlığı oluşturuldu.

Yemin ederek görevi teslim alan geçici başkanlık divanı yoklamanın ardından seçim çalışmalarının usul ve esaslarını açıkladıktan sonra aday başvurularını aldı. Merkez ilçe temsilciliği için aday olan 8 okul meclis başkanının propaganda konuşmalarının ardından adayların seçim çalışmaları için oturuma ara verildi.

Yapılan gizli oylama sonucunda Kanuni Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Tayfun Burak Turan, Gümüşhane Anadolu Lisesi öğrencisi Rabia Nurcan Öktem,  Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi İbrahim Baş, Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emrah Doğru ve Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Burak İlhan, Merkez ilçe temsilcisi olarak İl Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimlerine katılmaya hak kazandı.

Seçilen öğrencilerin 21 Kasım 2013 Perşembe günü yapılacak olan İl Öğrenci Meclis Başkanı seçimine katılacakları bildirildi.
Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2013, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER