Röportaj verdiler diye Emniyet’e götürüldüler iddiası

Gümüşhane’de geçtiğimiz günlerde İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından servis edilen “Gümüşhane'de kuyruğu ve bacakları kesildiği iddia edilen kediler tepkiye neden oldu” haberinde röportaj verenlerin Emniyet’e çağrılarak sorgulandığı iddiası infiale sebep oldu.

Röportaj verdiler diye Emniyet’e götürüldüler iddiası

Haberin yayınlanması, gazetelere çıkması, ulusal TV’lerde boy göstermesinin ardından daha önce örneği görülmemiş şekilde haberde görüşlerine başvurulan vatandaşlar bu kez Emniyet’e görüşlerine başvurmak üzere çağrılmış!

Aralarında 70 yaş üzeri bireylerin de olduğu 3 kişinin Emniyet’te ‘Niye konuştunuz’ şeklinde sorgulandığı iddia edilirken, bir amirin haberi yapan İHA Muhabiri Uğur Aydın için “O nasıl Gümüşhaneli, Gümüşhane’ye zarar veriyor” minvalinde ithamlarda bulunması şaşkınlıkla karşılandı.

Yaşanan durumu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla aktaran İHA Gümüşhane Muhabiri Uğur Aydın, “29 Kasım 2022 tarihinde yapmış olduğum “Gümüşhane'de kuyruğu ve bacakları kesildiği iddia edilen kediler tepkiye neden oldu” haberinin ardından duyarlı vatandaşlarımızdan umut verici destek mesajları alırken şok edici iddialarla da karşı karşıya kaldım. Mikrofon uzattığımız vatandaşlarımızın tamamen kendi talepleri ve özgür iradeleriyle verdikleri röportajlar emniyette yetkili bir kişiyi rahatsız etmiş! Bu rahatsızlığın sebebini anlamak güç değil fakat röportaj veren insanlara gösterdikleri muamele gerçekten korkunç. Olaya şahit olanların aktardığına göre, haberimin ardından Gümüşhane Emniyet Müdürlüğüne bağlı bir amir, röportaj yapan vatandaşları ayağına kadar getirtmiş. Hiçbir suçlu sıfatı ve hatta haklarında yakalama kararı olmamasına rağmen! Zaten çoğu esnaf olan duyarlı vatandaşların suçu aydınlatmaya yönelik birçok kez girişimleri olmuş ancak yetkililer konuyu geçiştirmekle yetinmiş! İçerisinde 70 yaşlarında yaşlı bir amcamızın da bulunduğu 3 kişi emniyette misafir(!) edilmiş. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer misali bu amir, sadece hayvanlara eziyet edenlerin bulunması için her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hakkı olan fikir ve ifade özgürlüklerini kullanan vatandaşlarımızı ‘niye konuştunuz’ diye sorgulamış, bağırmış hatta ve hatta hakaretler etmiş. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Çalıştığı için emniyete gelemeyeceğini söyleyen bir esnafı ise hakkında hiçbir yakalama kararı olmamasına rağmen zorla getirtmeye varacak kadar gözü dönen bu Ankaralı emniyet amiri benim de Gümüşhaneliliğimi sorgulayıp, “O nasıl Gümüşhaneli, Gümüşhane’ye zarar veriyor” minvalinde ithamlarda bulunmuş. Akıl alır gibi değil!
Bu iddialar eğer doğruysa, kendimi geçtim vatandaşlarımıza sırf suçluların bulunması ve zavallı hayvanlara bir daha eziyet edilmemesi için verdikleri röportajdan rahatsız olan bu amirin soruşturulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yaşanan olayın ardından Gümüşhane tarihinde örneği olmayan bu uygulamayı kınadıklarını ifade eden Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ise en üst perdeden konuyu takip ettiklerini ve peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Hiçbir Gümüşhanelinin Gümüşhane’ye zarar verecek eylemlerde bulunmasının söz konusu olmadığını ifade eden Köprülü, "Türkiye’de; devletine, milletine ve kolluk kuvvetlerine sadakati ve saygısı özel bir konumda olan Gümüşhanelilerin (muhabirimiz ve duyarlı vatandaşlarımız) maruz kaldığı tutum asla kabul edilebilir bir durum değildir. Tarih boyunca mülki amirlerimiz öncülüğünde kolluk kuvvetlerimizle ilimizin daha yaşanabilir bir il olması için gece-gündüz demeden görev yapan, hatta Sayın Amirimiz gibi kamu görevi ifa eden muhabir arkadaşımızın Gümüşhaneliliğinin sorgulanması kimsenin yetki sınırlarında değildir. Sayın Valimizden ve Sayın Emniyet Müdürümüzden aciliyetle olayın sorgulanmasını ve tarafımıza bilgi verilmesini arz ediyorum” dedi.

BAHSE KONU HABERE ULAŞMAK İÇİN:

https://www.iha.com.tr/gumushane-haberleri/gumushanede-kuyrugu-ve-bacaklari-kesildigi-iddia-edilen-kediler-tepkiye-neden-oldu-4047859/

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2022, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER