Sanayi Sitesi değil, Sanki Depo Sitesi!

Gümüşhane’nin Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan sanayi sitesindeki dükkanlar, mülk sahipleri tarafından esnaf yerine depoculara kiraya verilmesi tepkilere yol açıyor.

Sanayi Sitesi değil, Sanki Depo Sitesi!
Gümüşhane’nin Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan sanayi sitesindeki dükkanlar, mülk sahipleri tarafından esnaf yerine depoculara kiraya verilmesi tepkilere yol açıyor.

Mülk sahipleri, esnafların kira bedellerini zamanında yatırmadığını belirterek, depo sahibi iş adamlarını tercih ettiklerini belirtirken, esnaflar ise dükkan yokluğundan üç kişiyle aynı dükkanı paylaşmak durumunda kaldığını ifade ettiler. Sanayi Sitesi Yönetimi ise, “Yaptırım gücümüz yok” diyerek esnafı sahipsiz bıraktı.

Gümüşhane’nin Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan sanayi sitesi esnafları dertli mi dertli.

Sanayi sitesinde esnaflar Dükkan sahiplerinin dükkanlarını esnafa değil de depo ve ardiye olarak veren mal sahiplerinden muzdaripler. Konuyla ilgili Gümüşkoza Gazetesi’ne açıklamada bulunan sanayi esnafı, “Mülk sahipleri esnaflık için dükkan kiralamak isteyen esnafa dükkanlarını vermiyorlar. Dükkanları boş ancak kiralık değil diyorlar aradan, birkaç gün geçtikten sonra bakıyoruz ki dükkanlarını depo olarak kiraya vermişler. Biz esnaf olarak bir dükkanda üç esnaf çalışmak zorunda kalıyoruz. Bu durum bizi olumsuz yönde etkiliyor. Dükkan bulamadığımızdan esnaflık yapamaz hale geldik” diyerek dert yandılar.

Tamamen kar amaçlı düşünmek durumunda olduklarını belirten dükkan sahipleri ise, “Dükkanı esnafa kiraladığımız zaman kiralarını zamanında yatırmıyorlar. Bazen de hiç vermiyorlar. Çıkarmaya kalkarsan mahkemeyle uğraşmak zorunda kalıyorsun. Bu nedenle esnafa kiraya vermek istemiyoruz. Ancak depo olarak verdiğimiz zaman hem kira bedeli yüksek hem de istediğimiz zaman boşaltabiliyoruz. Herkes kendi karını düşündüğüne göre biz de hem kendimizi hem de dükkanlarımızı korumak durumundayız” dediler.

Öte yandan sanayi sitesi yönetimi ise, “Bizim mal sahiplerine her hangi bir yaptırım hakkımız yok” diye konuştular.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2014, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER