Şemdinli ve Kürtün arasında dostluk köprüsü

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden güvenlik nedeniyle Gümüşhane’ye gelerek Liseye giden kız öğrenciler, diplomalarını alarak memleketlerine dönüyor.

Şemdinli ve Kürtün arasında dostluk köprüsü
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden güvenlik nedeniyle Gümüşhane’ye gelerek Liseye giden kız öğrenciler, diplomalarını alarak memleketlerine dönüyor.

Üç yıl önce Hakkari’den Gümüşhane’ye gelerek eğitim ve öğretimini Kürtün ilçesinde sürdüren 13 kişilik kız öğrenci grubu ilk mezunlarını verdi.

Kürtün Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çok Programlı Lisede üç yıldır eğitim gören Hakkarili öğrenciler, yaz tatiline gitmeden önce teşekkür etmek için Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut’u makamında ziyaret etti.

Öğrencileri iftar sonrası kabul eden Kürtün Kaymakamı Durgut, öğrencilerin Şemdinli ve Kürtün arasında bir dostluk köprüsü oluşturduğunu söyledi. Terör örgütünün baskısından bunalan ailelerin çocuklarını Şemdinli’den 888 kilometre uzakta yer alan Kürtün’e gönderip okutmaya çalıştığını kaydeden Durgut, “Kızlarımız ve aileleri 2013 yılında Şemdinli Kaymakamlığı’na başvuruda bulunmuş ve okumak için güvenli bölgelere yatılı olarak gönderilmek istediklerini belirtmişlerdi” dedi.

Dönemin Şemdinli Kaymakamı da tamamen kızlardan oluşan 10 kişilik öğrenci grubu ile ilgili olarak girişimlerde bulunduklarını söyleyen Durgut, “Gümüşhane’den olumlu bir yanıt gelmesi üzerine de öğrenciler Gümüşhane’ye gönderilmiş gelen öğrencilerimiz de Gümüşhane İmam Hatip Lisesi öğrenci pansiyonuna yerleştirilmek istense de o tarihlerde pansiyonda meydana gelen çatlaklar sonucu ilçelere gönderilmesine karar verilmiş. Kürtün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün sözlü talebi olunca da kızlarımız Kürtün İlçesi Çok Programlı Lise pansiyonuna yerleştirilmiş” diye konuştu.

Öğrencilerin Kürtün’de huzur içinde eğitim öğretim gördüklerini belirten Durgut, “Gümüşhane’ye gelen ilk grup 10 kişiden oluşuyordu. Daha sonra iki tane öğrencimiz çeşitli sebeplerden dolayı geri döndüler. Kürtün’de bir yıl okuyan öğrencilerimizi gören beş aile daha kızlarını okutmak için bir sonraki sene buraya gönderdiler. Böylece sayımız 13’e ulaştı. Bu yıl üç kardeşimiz mezun olup yuvadan uçuyor.  İnşallah yeni kızlarımızı aramızda görür, birlik ve beraberlik duygumuzu sağlamlaştırarak kardeşliğin gereğini yerine getirmiş oluruz” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin öz çocukları gibi gördüklerini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ak  ise “Şemdinli’den gelen kızlarımız ile üç yıl önce tanıştık. İlk günden itibaren onlar bizi, bizlerde onları ailemizin üyeleri olarak gördük. Kızlarımız kısa zamanda arkadaşları, çocuklarımız ve eşlerimizle kaynaştılar. Çok güzel ilişkiler kuruldu, dostluklar kuruldu” dedi.

Öğrencilerin pırıl pırıl zekaya sahip olduğunu kaydeden Ak, “Kızlarımız eğitim seviyesi olarak iyi düzeydeler. Fen lisesi seviyesinde olan arkadaşlarımız var. Aileler ile yaptığımız görüşmelerde, çocuklarının durumu ile ilgili bilgiler veriyor, bazı ailelere çocuklarını daha iyi okullara gönderebilecekleri yönünde telkinde bulunuyoruz. Buna karşın, öğrenci ailelerinin bizlere karşı duyduklar güvence ve memnuniyet nedeniyle çocuklarının Kürtün’de kalmasında ısrarcı oluyorlar. Bizlerde onların bu güvenlerini boşa çıkarmıyor, kızlarımızı göz bebeğimiz gibi koruyor, kolluyoruz” diye konuştu.

Kürtün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencileri başta Gümüşhane olmak üzere Trabzon Uzungöl ve Ordu Boztepe’de geziye götürdüklerini kaydeden Ak; “Öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılanmasında Valilerimiz, Kaymakamlarımız, Milli Eğitim Müdürlerimiz ve Kürtün Belediye Başkanımız bize her türlü imkânı sağladılar. Verdikleri destek ve gösterdikleri ilgiden dolayı öğrencilerimiz ve aileleri adına şükranlarımı sunuyor, emek veren personelime çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 00:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER